Zavřít reklamu

Take Selfies FREE iconJednou z novinek iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus je tzv. Retina Flash, který je jakýmsi bleskem pro přední fotoaparát při pořizování selfie fotografiích za horších světelných podmínek. Z osobní zkušenosti musím potvrdit, že Retina Flash je skutečně užitečný a mnohdy s ním pořidíte kvalitnější fotografii, než bez něj. Rysy obličeje jsou hladší a zachytí i více detailů, což ale někdy může být pro někoho i na škodu. Každopádně Retina Flash je užitečný zejména večer v barech či nějakých klubech, kde nejsou světelné podmínky ideální, ale chcete si s přáteli pořídit poslední dobou populární selfie fotografii.

Jak už jsem zmínil, blesk u předního fotoaparátu je dostupný pouze na nejnovějších iPhonech a ani s nejnovějším systémem jej nezískáte na iPhone 6 a starší. Vzhledem k tomu, že se jedná jen o funkci, která do bíla rozzáří displej, který vás následně osvítí, by se dalo spekulovat, že by blesk mohl fungovat i na starších iPhonech, jenže Apple se rozhodl nechat tuto funkci jako privilegium pro iPhone 6s, aby zákazníky nalákal si jej pořídit.

Pokud se na nový iPhone 6s přejít nechystáte, ale přesto byste chtěli blesk u předního fotoaparátu používat, tak přichází na řadu aplikace Take Selfies FREE. Jak už název napovídá, aplikace je zcela zdarma a nabídne blesk při pořizování selfie. Blesk funguje hodně podobně jako Retina Flash a aplikace také rozzáří displej, který vás osvítí. Navíc nabízí samospoušť a sdílení na Facebook, Instagram a Twitter nebo uložení do knihovny fotografií.

Take Selfies FREE jsem vyzkoušel i na svém iPhonu 6s a porovnal výsledné fotografie s použitým bleskem. Kvalita snímku se srovnávat nemůže a na iPhonu 6s s Retina Flash byla znatelně lepší, ale i tak vám aplikace pořídí mnohonásobně lepší fotografii při špatném nebo téměř žádném světle, než kdybyste fotili bez ní, což ostatně můžete vidět i na ukázce ze serveru iphonehacks níže.

Tip: Pro ještě lepší výsledky zvyšte před pořizováním fotografie jas na maximum.

Take Selfies FREE

[appbox appstore id844649707]

Retina Flash

Dnes nejčtenější

.