Zavřít reklamu

S majetkem v hodnotě stovek miliard dolarů si můžete hrát se zcela jinými věcmi, než jsou nějaká auta nebo soukromá letadla. Toho si je dobře vědom Elon Musk, který v noci představil svou nejnovější hračku, vlastní verzi umělé inteligence s názvem xAI. Ta si klade za cíl něco mnohem zajímavějšího než je generování obrázků nebo slohovek do školy, heslem xAI je totiž Understand the universe, tedy pochopit vesmír. Jak má Elon ve zvyku, stejně jako u projektu SpaceX, Starlink, Tesla a dalších, i tentokrát sestavil tým z předních odborníků na AI, které získal z nejlepších projektů okolo umělé inteligence současnosti.

Spolu s Elonem Muskem se na xAI podílí Igor Babuschkin, Manuel Kroiss, Yuhuai (Tony) Wu, Christian Szegedy, Jimmy Ba, Toby Pohlen, Ross Nordeen, Kyle Kosic, Greg Yang, Guodong Zhang a Zihang Dai. Zatím není příliš jasné, co konkrétně bude xAI dělat, jediné, co o ni Elon řekl je, že na Twitteru oznámil založení xAI, která má dle jeho slov sloužit k tomu, abychom mohli lépe porozumět realitě. Pokud byste chtěli pracovat přímo pro Elona Muska a jeho tým xAI, pak máte jedinečnou příležitost, protože přímo na oficiálních stránkác x.ai najdete formulář, přes který můžete žádat o místo v projektu.

xAI

 Zajímavé je, že již tento pátek proběhne na Twitter Spaces konference, kde se veřejnost bude mít možnost nejen seznámit s celým týmem, ale také mu pokládat otázky, související právě s novým projektem. Elon Musk je jednim se zakladatelů dnes nejpoužívanější AI na světě, tedy OpenAI, která stojí za nástrojem ChatGPT. Z projektu však před lety vycouval a nešetřil na jeho adresu kritikou, když uvedl, že informace, které poskytuje, pochází z uzavřeného zdroje, který je úzce spjatý se společností Microsoft. Později pak tvrdil, že je potřeba ukončit vývoj AI, která by mohla vyhubit lidstvo. Dnes je však všemu jinak a přichází s projektem xAI, který budeme mít možnost v nejbližších měsících a letech sledovat.

Dnes nejčtenější

.