Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Bezdrátová sluchátka umožňují volnost pohybu, neboť uživatele nijak nelimitují kabelem. Na co se ale zaměřit při výběru takových zařízení a jaké modely patří aktuálně k nejlepším na trhu v cenové relaci do 2 000 Kč?

Jak vybrat bezdrátová sluchátka

Nabídka drátových i bezdrátových sluchátek je aktuálně v podstatě totožná, co se počtu jednotlivých modelů týče. V obou těchto oblastech máte k dispozici tisíce produktů, které se od sebe nicméně mohou značně lišit. Na co se tedy konkrétně zaměřit při výběru bezdrátových sluchátek?

  • Nejprve zvolte vhodný typ sluchátek
  • Rozmyslete si, zda si pořídit sluchátka Wireless či True Wireless
  • Zaměřte se i na typ připojení 
  • Zohledněte kvalitu zvuku a komfort při používání 
  • Zohledněte jednotlivé vlastnosti a funkce

Doporučujeme: ať už se rozhodnete pro jakýkoli typ bezdrátových sluchátek, neměli byste je používat často s nastavenou příliš vysokou hlasitostí. Pokud se o svůj sluch obecně staráte, využít můžete slevy na Earplugs, díky nimž lze ušetřit za prostředky pro péči o uši. 

Typ sluchátek do uší 

K dispozici máte tři základní varianty, které se sice podobají absencí kabelu, na druhou stranu v dalších vlastnostech mohou být jednotlivá provedení dosti odlišná.

  • Circumaurální sluchátka (kolem uší) – kompletně obepínají ušní boltce. Většinou jsou velmi pohodlná a lépe tlumí hluk z okolí. Bývají nicméně dražší a mívají rozměrnější konstrukci. 
  • Supraaurální sluchátka (přes uši) – mají menší rozměry, nižší hmotnost a bývají levnější. Musíte ale počítat s horší izolací okolního hluku a někdy i s nižším komfortem. 
  • Intraaurální sluchátka (do uší) – lze si je pořídit jako pecky či špunty. Obvykle jsou levnější a dobře tlumí okolní hluk, na druhou stranu mohou být po čase poměrně nepohodlná.

Wireless, nebo True Wireless?

Setkat se můžete i s tímto dělením, a to konkrétně u sluchátek do uší, kterých je mezi bezdrátovými variantami k dispozici nejvíce. Zatímco Wireless sluchátka mají levé a pravé ucho propojené, True Wireless modely jsou skutečně bezdrátové. Nejsou tedy propojeny žádným kabelem a fungují nezávisle na sobě. Bývají přitom velmi komfortní. Jsou ovšem dražší a nelze je zavěsti na krk. 

Typ připojení 

Drátová sluchátka sice netřeba nabíjet, ale přítomnost kabelu nemusí být praktická. Jeho absence je naopak výhodou bezdrátových sluchátek, která lze k danému zařízení připojit za pomoci Bluetooth, ale existují i radiofrekvenční varianty.

  • Bluetooth sluchátka – mohou být poměrně levná, zajišťují kvalitní zvuk a mívají velkou kapacitu baterie. Po odpojení se ovšem musí spárovat a pro někoho nemají dostatečný dosah, který činí maximálně zhruba 10 metrů.
  • Radiofrekvenční sluchátka (RF) – mají velký dosah signálu (až 100 metrů), přičemž mu nevadí ani fyzické překážky. Obvykle se připojují přes USB. Bývají nicméně dražší a existují pouze v provedení přes hlavu, tedy nikoli do uší. 

Kvalita zvuku a komfort při používání

Sluchátka by měla mít především kvalitní zvuk, ať už je chcete používat na poslech hudby nebo na hraní videoher. V tomto ohledu byste si je měli nejprve vyzkoušet, což vám ostatně přiblíží i komfort (při dlouhodobém používání). Pokud si je chcete zakoupit v některém z internetových obchodů, měli byste si nalézt zkušenosti dalších uživatelů. Při nákupu na dálku navíc máte 14 dnů na vrácení zboží bez udání důvodů. Nesmí ovšem jevit známky používání! 

Jednotlivé vlastnosti a funkce

Prodávána bezdrátová sluchátka se od sebe mohou lišit rovněž vlastnostmi a funkcemi, které nabízejí. Některé z nich zase tak důležité nejsou (např. podsvícení), na další byste se nicméně měli zaměřit přednostně. Co máme konkrétně na mysli? 

  • Doba poslechu/hraní – zatímco některá bezdrátová sluchátka umožňují používání na jedno nabití po dobu několika hodin, další mohou fungovat i déle než týden v kuse.
  • Aktivní potlačení hluku technologie, jež umí velmi dobře izolovat od okolních zvuků. Může proto zajišťovat intenzivnější hudební či herní zážitek.
  • Mikrofon – přítomen je především u herních sluchátek, neboť ovlivňuje prožitek při kooperativním hraní. Využít jej ale lze také při telefonování.
  • Prostorový zvuk – funkce opět vhodná zejména u herních sluchátek, neboť zajišťuje lepší představu okolního prostředí ve virtuálním prostoru. 

Nejlepší bezdrátová sluchátka do 2 000 Kč

Při výběru bezdrátových sluchátek je třeba zohlednit také pořizovací cenu. Zatímco některá zařízení mohou stát i několik desítek tisíc korun, další si lze pořídit výrazně levněji. I v ceně do 2 000 Kč přitom máte k dispozici kvalitní modely, které splní všechny vaše požadavky. 

JBL Tune 510BT

JBL Tune 510BT lze označit za nejlepší bezdrátová sluchátka přes hlavu. Seženete je přitom za cenu pouze kolem tisícovky. Vybavena jsou technologií JBL Pure Bass, jež zprostředkuje hluboké basy, což má pozitivní vliv na poslech hudby či prožitek z hraní her. Navíc jsou skládací a fungovat mohou až 40 hodin na jedno nabití, což je v této cenové kategorii nadstandardní hodnota. 

Intezze CLIQ

Intezze Cliq jsme vybrali jako nejlepší bezdrátová sluchátka do uší. Zajišťují jasný zvuk, výtečnou konektivitu a navíc jsou True Wireless, a to za cenu kolem 1 500 Kč. Ač na jedno nabití vydrží „pouze“ osm hodin, tuto dobu lze prodloužit díky nabíjecímu pouzdru až na 40 hodin. Sluchátka navíc mají stupeň krytí IPX4, perfektně se tedy hodí např. pro outdoorové aktivity.

O2 Pods

Tato bezdrátová sluchátka do uší je možné označit za nejoblíbenější u uživatelů. Pro jejich koupi přitom hovoří nejen velmi nízká pořizovací cena (499 Kč). Opět se totiž jedná o True Wireless zařízení, které má dobrý zvuk a funkční design. Na jedno nabití funguje až sedm hodin, nicméně za pomoci dobíjecího pouzdra lze tuto dobu prodloužit až na 21 hodin.

Swissten Active

Pokud si myslíte, že kvalitní sluchátka, která budou levnější než O2 Pods, už nelze sehnat, pak vám představujeme nejlepší bezdrátová sluchátka z nejlevnějších. Swissten Active aktuálně zakoupíte již od 160 Kč. Tato sluchátka do uší se sice vlastnostmi nemohou rovnat dražším modelům (doba hraní např. činí 4,5 hodiny), přesto jsou vhodná pro všechny, kdo nemají peněz nazbyt. 

Razer Barracuda X

Razer Barracuda X jsme vybrali jako nejlepší bezdrátová herní sluchátka do 2000 Kč. Cenově atakují právě tuto hranici, nicméně zajišťují kvalitní výšky, středy i basy, prostorový zvuk nebo duální připojení skrze Bluetooth či vysílač USB. Navíc mají odpojitelný mikrofon a umožňují provoz až 50 hodin v kuse. Tato sluchátka přes hlavu lze navíc připojit i přes kabel. 

Dnes nejčtenější

.