Zavřít reklamu

Možná se tomu budete smát, ale přestože Apple představuje rok co rok nové iPhony, jeho zaměstnanci v Apple Storech využívají až doposud modely z roku 2018. K dispozici mají totiž konkrétně iPhony XS, které jsou speciálně softwarově upravené tak, aby přes ně bylo jednak možné vyřizovat požadavky uživatelů na produkty, ale taktéž přijímat platby za jednotlivé produkty a tak podobně. Jelikož se však již jedná o „stará železa“, je na čase jejich výměna. A ta je podle zdrojů redaktora Marka Gurmana z Bloombergu na spadnutí.

Zdroje Gurmana přišly před pár hodinami konkrétně s tím, že Apple svým zaměstnancům v Apple Storech oznámil, že v brzké době začne vyměňovat jejich stávající pracovní iPhony XS za iPhony 14 představené v loňském roce. Pro zákazníky neznamená tento upgrade sice absolutně nic, pro zaměstnance Apple Storů se však jedná o velký krok kupředu z hlediska pracovního komfortu. Postupem času se totiž začaly množit stížnosti na to, že jsou iPhony XS jednak zpomalené, ale také je je třeba kvůli nízké kapacitě baterie vyměnit klidně i několikrát za den za nabité kusy, což pracovní komfort zhoršuje. Nezřídka kdy se pak dokonce stalo, že se iPhony XS vybili při procesu nákupu, což jeho dokončení zdrželo. S trochou nadsázky se tedy dá říci, že upgrade z iPhonů XS na 14 je malý skok pro Apple, ale obrovský pro jeho zaměstnance. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.