Zavřít reklamu

Přestože již neplatí, že si na HomePodech můžete přehrávat maximálně tak hudbu z Apple Music, pravdou je, že Spotify si s nimi stále příliš nerozumí. O to víc potěší fakt, že s příchodem iOS 17 chystá Apple změnu, která nejen Spotify, ale i další streamovací služby, které zatím nemají u HomePodů nativní podporu, učiní rázem využitelnější. 

Jedním z nenápadných, avšak velmi užitečných novinek v rámci nedávno představeného systému iOS 17 je i nová schopnost HomePodů přehrávat média pomocí aplikací na iPhonu. Ten uživateli nabídne po instalaci iOS 17 možnosti aplikací, se kterými je Siri schopná pracovat, přičemž jakmile si uživatel danou aplikaci zvolí, bude následně využívána de facto jako nativní. Jakmile tedy pak uživatel vyzve Siri na HomePodu k přehrávání určité hudby, ta bude nově schopná ji spustit na dálku na iPhonu a přes AirPlay jí poslat „zpět“ do HomePodu, aby vyšla uživateli vstříc. Tohle přitom v současnosti možné není a jediná možnost, jak si Spotify na HomePodu přehrát, je ručně nastavit na iPhonu AirPlay přehrávání. „Vše, co dnes umí vaše aplikace na iOS, bude nově fungovat na HomePodu,“ tvrdí Apple v jednom ze svých videí, které zveřejnil v souvislosti s WWDC. 

Přestože se svým způsobem jedná do jisté míry o ústupek Applu, který si na HomePody tímto upgradem vpustí jednoduše spoustu dalších streamovacích služeb v čele s jeho největší konkurencí v podobě Spotify, optikou uživatelů  se jedná o jeden z největších upgradů, kterých se kdy HomePody dočkaly. Je tedy rozhodně co slavit. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.