Zavřít reklamu

Stále více indicií hovoří proto, že Apple na červnové konferenci WWDC ukáže svůj dlouho diskutovaný headset AR/VR. V tomto přesvědčení se sjednocuje stále více zpráv a nyní se k nim připojil i analytik Ming-Chi Kuo, který tvrdí, že oznámení je vysoce pravděpodobné a společnost je na odhalení dobře připravena.

Dříve Kuo zastával názor, že Apple odsunul výrobu náhlavní soupravy na třetí čtvrtletí roku 2023 a v důsledku toho eventualitu jeho představení na konferenci WWDC považoval za nejistou, ale nyní postoj podle všeho změnil.

V ne příliš obsáhlé zprávě zveřejněné v pondělí na serveru Medium Kuo napsal, že to s oznámením headsetu příští měsíc vidí dobře s ohledem na cenu akcií dodavatelského řetězce, přičemž se analytik dotkl pěti komponent zařízení, které, pomineme-li náklady na montáž, podle něj představují jeho finančně nejnáročnější aspekty.

Patří sem 4K mikro-OLED displeje, dva procesory M2, kryt náhlavní soupravy, 12 optických kamer pro sledování pohybu rukou a externí napájecí zdroj. Tyto součásti dodávají společnosti Sony, TSMC, Everwin Precision, Cowell a Goretek.

Obecně se očekává , že cena náhlavní soupravy bude začínat někde kolem 3 000 amerických dolarů, což může být také důvod, proč Apple možná zpočátku nebude cílit na běžné spotřebitele, ale spíše na vývojáře, tvůrce obsahu a profesionály. Cupertinský gigant očekává, že v každém maloobchodě prodá pouze jeden headset denně a dodavatelům sdělil, že během prvního roku dostupnosti údajně počítá s objemem prodejů okolo sedmi až deseti milionů kusů.

Technologický nadšenec a zakladatel společnosti Oculues, Palmer Luckey ve svém tweetu uvedl: „Apple headset je opravdu velice dobrý“. Firma Oculus, kterou později koupila Meta, stála v roce 2012 za původním VR hardwarem Oculus Rift a Luckey je všeobecně považován za člověka, který oživil trh s virtuální realitou.

V pondělí 5. června se koná úvodní Keynote WWDC, na níž by měl Apple konečně prolomit mlčení o existenci náhlavní soupravy, brzy se tedy dozvíme, zda se současné predikce potvrdí.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.