Zavřít reklamu

Zdá se, že představení prvního AR/VR headsetu Applu již nestojí v cestě prakticky nic. Kalifornský gigant totiž nedávno učinil další formální krok, který jej k představení tohoto produktu svým způsobem přibližuje. Řeč je konkrétně o registraci ochranné známky pro název operačního systému, který v headsetu poběží. 

Apple se sice pokusil registraci zamaskovat jednak tím, že jí provedl na Novém Zélandu a jednak tím, že vše vyřešila firma Deep Dive LCC, avšak ani to všímavým jablíčkářům neuniklo. Dokumenty, které novozélandské úřady zveřejnily, potvrzují konkrétně to, že se nový operační systém pro headset může jmenovat xrOS. Záměrně nicméně říkáme „může“ – úřady totiž před pár měsíci zaregistrovali taktéž název „RealityOS“, takže je možné, že Apple v tomto směru zatím stále váhá. Že se jedná o Apple a nikoliv o někoho jiného je pak jasné díky tomu, že firma Deep Dive LLC je jeho fiktivní firmou vytvořenou právě pro registrace názvů. Právě tato firma totiž v minulosti již celou řadu názvů souvisejících s Applem zaregistovala. Písmo na certifikačních dokumentech je navíc ve formátu San Francisco, které právě Apple vytvořil. 

Ačkoliv toho certifikační dokumenty o headsetu již více neodhalují, díky spoustě úniků z dřívějška víme například to, že má kombinovat AR a VR či že má disponovat velmi propracovanou soustavou kamer a senzorů, které dokáží naprosto dokonale snímat jak venkovní svět, tak oči a část tváře uživatele, který bude headset nosit. Počítá se rovněž s displeji s extrémním rozlišením a jemností, vysokým výkonem na úrovni čipu Apple M2 či přídavnými bateriemi, které se mají podobat Apple MagSafe Battery Packům a které se mají s headsetem propojovat přes magnetické kabely. Veškeré detaily nicméně odhalí až samotný Apple na úvodní Keynote vývojářské konference WWDC za méně než tři týdny. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.