Zavřít reklamu

Jestli se o nějakých Apple produktech hovoří v posledních dnech pomalu stejně intenzivně jako o chystaných iPhonech 13, jsou to Apple Car a chytré brýle či headsety z jeho dílny. Zatímco o prvním zmiňovaném projektu v tuto chvíli žádné nové informace nemáme, o headsetech se dnes v noci rozpovídal velmi přesný analytik Ming-Chi Kuo. Co nového tedy díky němu víme?

AR/VR headset

Zdroje Kua tvrdí, že se už v příštím roce dočkáme představení AR/VR headsetu s váhou mezi 200 a 300 gramy a cenovkou kolem 1000 dolarů. Headset má dostat do vínku micro-LED displeje od Sony, díky kterým bude schopen zobrazovat svůj obsah v prvotřídní kvalitě. Fungovat bude zcela bezdrátově s tím, že bude mít dokonce i integrovaný úložný čip. Dá se proto očekávat, že pro něj Apple vytvoří i vlastní App Store, ze kterého budou uživatelé schopni stahovat aplikace. Co se pak týče zaměření, hlavní prim má hrát u headsetu AR s tím, že virtuální realita jej bude spíše jen doplňovat. Rozšířenou realitu má Apple využívat ve velkém i pro své účely ve formě rozšíření jeho stávajících projektů jako Apple TV+ a Apple Arcade. 

Chytré brýle

Zatímco AR/VR headset Applu má vypadat jako klasické headsety například z dílny Oculusu či Sony, v roce 2025 se má vytasit s produktem designově o poznání povedenějším. Řeč je konkrétně o chytrých AR brýlích, které mají vzhledově vypadat jako klasické brýle a to se vším všude – tedy i včetně průhledných skel, na kterých bude Apple v případě potřeby zobrazovat AR obsah. I tyto brýle mají běžet nezávisle na iPhonu a nabízet vlastní úložiště, byť u nich bude implementace těchto věcí o poznání složitější kvůli velmi omezeným možnostem pro implementaci jednotlivých komponentů do malého těla. Jelikož však zbývá do odhalení brýlí spousta času, Applu se zcela určitě určitá miniaturizace komponentů podaří. 

Dnes nejčtenější

.