Zavřít reklamu

Nová schopnost Siri

Jablíčkáři nadávají často u Siri na to, že je z hlediska využitelnosti velmi omezená, tedy minimálně oproti konkurenci. Proti tomu však chce Apple zřejmě v dohledné době co nejvíce zabojovat, přičemž první náznak tohoto boje přichází právě v iOS 16.5. Siri se v něm totiž konečně naučí po výzvě nahrávat obrazovku iPhonu, což bylo doposud možné jen po ruční aktivaci příslušné ikony v Ovládacím centru. Nyní však bude stačit pro natáčení obrazovky iPhonu vyslovit požadavek „Hey Siri, start screen recording“ a nahrávání započne.

siri přepis textu

LGBTQ tapeta

Minulý týden představil Apple světu letošní verzi svých LGBTQ řemínků pro Apple Watch spolu s ciferníkem pro Apple Watch a tapetou pro iPhony. A jelikož přidání ciferníků a tapet navázal na vydání nových verzí jeho operačních systémů, je nedílnou součástí iOS 16.5 právě nová LGBTQ tapeta, kterou popisuje v betě v poznámkách k aktualizaci takto: „Nová tapeta Pride Celebration pro uzamčenou obrazovku, která ctí LGBTQ+ komunitu a kulturu„. Nutno podotknout, že si Apple dal na tapetě záležet, jelikož se nejedná jen o statický obrázek, ale o grafiku reagující jak na přepínání Dark a Light mode či na Always-on displej, tak i na odemčení telefonu a vstup do menu aplikací, jelikož tuto činnost doprovází efektní barevný „posun“. Prohlédnout si ho můžete v našem starším článku.

tapeta ios 16.5

Pár oprav otravných chyb

Kromě nových funkcí má Apple pro iOS 16.5 jako již tradičně připravené i opravy pár nepříjemných chyb, které v současnosti využívání určitých funkcí iPhonů znepříjemňují, respektive znepříjemňovat mohou, pokud se projeví. V poznámkách k aktualizaci sice Apple informuje jen o třech chybách, které si můžete prohlédnout níže, nicméně ze zkušenosti z minulosti se dá téměř se 100% jistotou říci, že jich opraví mnohem víc, jen o nich žádné podrobnosti neprozradí.

  • Opravuje problém, kdy Spotlight přestane reagovat
  • Řeší problém, kdy podcasty v CarPlay nemusí načítat obsah
  • Opravuje problém, kdy se nastavení Čas u obrazovky může resetovat nebo se nemusí synchronizovat ve všech zařízeních

Dnes nejčtenější

.