Zavřít reklamu

Včera představil Apple světu zbrusu novou tapetu pro iPhone, která na něj dorazí spolu s iOS 16.5 příští týden. Ta vznikla primárně ve snaze jako již tradičně vyjádřit před Mezinárodním dnem proti homofobii a transfobii těmto skupinám podporu, avšak v žádném případě se nedá říci, že by byla na iPhonech jen do počtu. Apple si s ní totiž pořádně vyhrál, což dokazují první hands-on videa s ní. K tapetě se totiž již dá dostat skrze včera vydané bety. Ostatně, podívejte se sami na videu níže.

Jak můžete vidět výše, při nastavení tapety je k dispozici velmi pěkný animovaný přechod, díky kterému novinka skvěle zapadá do zbytku tapet vytvořených pro iOS 16, zejména pak těch se zeměkoulí. Hezky však reaguje tapeta třeba i na změnu režimu ze světlého na tmavý či na Always-on. Právě s ohledem na své skvělé přizpůsobení systému se proto dá očekávat, že najde mezi uživateli velmi solidní oblibu i přesto, že LGBTQ tématika je bohužel i dnes trnem v oku mnoha lidí. Faktem však je, že minimálně z této tapety by zřejmě podporu LGBTQ na první pohled bez znalosti souvislostí rozpoznal málokdo.

Kromě tapety pro iPhone představil Apple včera taktéž ciferník a nový silikonový řemínek. Ve všech případech volil podobný designový jazyk ve formě barevných proužků, které jsou různě „poházeny“ po ploše ciferníku i řemínku. Co se týče softwarových novinek, ty dorazí pravděpodobně v pondělí či úterý příští týden, jelikož na středu připadá výše zmíněný Mezinárodní den proti homofobii a transfobii. Start prodeje řemínku je pak naplánován na 24. květen.

Dnes nejčtenější

.