Zavřít reklamu

S příchodem iPhonu X na pulty prodejců a tím do rukou prvním zákazníkům se světu odhalují další drobnost, kterými se může iPhone X oproti ostatním produktům pochlubit navíc. Například včera jsme vás informovali, že Apple svůj prémiový model vybavil speciálním vyzváněním, které je na telefonu nastavené jako defaultní. Jsou tu ale i další drobnosti, které iPhone X nabízí a jednou z nich je i trojice exkluzivních Live tapet.

Živé tapety představil Apple už před dvěma lety s příchodem iPhonu 6s. Ten byl jako první jablečný telefon vybaven 3D Touch displejem, jenž mimo jiné slouží právě k „rozpohybování“ tapet k tomu určených. Tehdy bylo v nabídce dohromady devět Live tapet, nicméně s příchodem iOS 11 Apple drtivou většinu odstranil a nechal jen trojici kouřových.

Nový iPhone X ale přidává další tři nové živé tapety, které jsou však určeny exkluzivně právě jenom na výročním modelu. Jedná se přesně o ty wallpapery, které Apple vyzdvihoval při premiéře telefonu a jsou zachyceny v reklamách, a dokonce i na samotných krabičkách. Původně se však všichni domnívali, že se jedná o klasické wallpapery, když se nám ale dnes dostal telefon na otestování do rukou, zjistili jsme, že se jedná o tapety živé, což je jedině ku prospěchu, protože svou animací dokonale využívají bezrámečkový design telefonu a jeho displeje. Ani jedna z tapet však není nastavená na telefonu defaultně a je tak potřeba si ji přidat klasicky v Nastavení –> Tapeta –> Vyberte novou tapetu –> Live.

Spolu s novou trojicí Live tapet najdete na iPhonu X i upravené dynamické tapety, které jsou šité na míru OLED displeji, jelikož jsou nově znázorněny pouze s černým pozadím.

iPhone X display FB

Dnes nejčtenější

.