Zavřít reklamu

Apple ztrácí dalšího vedoucího pracovníka v oblasti služeb. Podle agentury Bloomberg se s jablečnou společností rozloučí Pete Distad, který má v současnosti na starosti obchodní a provozní stránku aplikace Apple TV, Apple TV+ a sportovní aktivity společnosti Apple.

Distad je zodpovědný za uzavření významných sportovních smluv s Major League Soccer a Major League Baseball a od roku 2017 pracuje na kontraktech spojených s obsahem Apple TV+. Na své pozici je podřízen Oliveru Schusserovi, kterému šéfuje viceprezident internetového softwaru a služeb společnosti Apple, který dohlíží na iTunes, Apple Music, Apple Pay, Siri, Mapy, iCloud a aplikace pro Apple iOS a Mac, Eddy Cue. Ten pro Apple pracuje od roku 1989 a je členem výkonného týmu. Spolu s Philem Schillerem a Timem Cookem jej lze často vidět na pódiu při představování nových produktů i služeb a pravidelně se účastní nejrůznějších rozhovorů, kde mluví za společnost.

Pete Distad 2
Pete Distad

Po Distadově odchodu bude povýšen Jim DeLorenzo, přičemž dostane na starost sportovní obsah, zatímco osobnost, která by převzala obchodní stránku Apple TV cupertinský gigant ještě hledá. Distad byl najat v roce 2013 a před nástupem do společnosti Apple působil na pozici senior viceprezidenta pro marketing a distribuci pro Hulu. Je také již třetím vedoucím pracovníkem v oblasti služeb, který společnost v posledních měsících opustil a jeho odchod následoval po vedoucím obchodu se službami Peteru Sternovi a vedoucím cloudových služeb Michaelu Abbottovi.

Lze se samozřejmě zamýšlet, co stojí za rozhodnutím Distada a dalších a jedná-li se o běžnou fluktuaci pracovních sil nebo se uvnitř Applu odehrává něco závažnějšího. Doufejme, že se společnosti podaří najít adekvátní náhrady a i díky tomu nám přinese nový a kvalitní obsah, jak tomu bylo doposud.

Dnes nejčtenější

.