Zavřít reklamu

Špekulácie o príchode nového a väčšieho iPhone krátko po príchode 5. generácie so 4-palcovým displejom neutíchajú a server China Times získal nové a de-facto horúce informácie o novom zariadení s takýmto displejom. Podľa serveru Apple spolu s lacnejším plastovým variantom iPhone 5 prinesie zariadenie s názvom iPhone Math. Ten by podľa serveru debutovať ešte skôr ako iPhone 5S, ktorého sa dočkáme pravdepodobne až koncom roku 2013. V súčasnosti nie je isté, či je názov len dočasný a pracovný alebo pôjde o skutočne názov novej odrody jablčného telefónu, ktorý by mal disponovať väčším displejom.

Podľa China Times Apple pripravuje väčší variant svojho telefónu, ktorý by podľa informácii od blízkych zdrojov vo fabrikách disponovať 4,8-palcovým displejom a kamerou iSight zachytávajúcou fotografie v rozlíšení 8 megapixelov, teda by šlo o ten istý čip použitý v iPhone 4S či iPhone 5. Na trhu by sme Math mali uvidieť už v Júni spolu s aktualizovanou, zrejme plastovou verziou telefónu iPhone 5, o ktorom tvrdia viacerí analytici vrátane Ming-Chi Kua. Nasledovať by ho mal koncom roku plnohodnotný model 5S, ktorý by si zachoval tenké hliníkové telo a vrámci iOS platformy by mal byť prvým, ktorý prinesie 12-megapixelovú kameru na zadnej strane prístroja, akú sme očakávali už pri iPhone 5, keďže Apple začal na fotoaparátoch údajne pracovať so spoločnosťou Sony.

iPhone 6

Výrobcovia by mali spustiť výrobu nových komponentov už v marci 2013 a samotná výroba začne koncom apríla, čo by mohlo potvrdzovať jednu zo správ analytika Petra Miseka zo spoločnosti Jeffries. Podľa čínskeho serveru sa Hon Hai Precision Industry Co. Ltd. bude podieľať až na 90% objednávok komponentov, pričom spoločnosť Largan prijala objednávky až na 8 miliónov objektívov fotoaparátov. Pokiaľ by Apple začal vyrábať nový telefón, nie je celkom isté, či sa na výrobe procesorov Apple A bude podieľať Samsung alebo nový partner Applu TSMC. Samozrejmosťou u nového zariadenia by mala byť podpora superrýchleho 4G LTE dátového prenosu. Napriek tomu stále nie je isté, či je správa pravdivá alebo ide o ďalší planý poplach, aký je v prípade Apple pomerne bežným úkazom.

Naša redakcia sa však prikláňa k pravdepodobnejšej variante, že 4.8-palcové zariadenie ostane ešte na dlhý čas iba konceptom a Apple prinesie tento rok iba lacnejší iPhone 5 a nový iPhone 5S, respektíve 6, keďže Apple by týmto činom skomplikoval prácu vývojárom, ktorí by museli prispôsobovať svoje aplikácie na ďalšie rozlíšenie a z jednoduchosti na úrovni Apple by sa stal ťažší optimalizačný proces ako tomu je v prípade konkurencie, ktorá podporuje veľké množstvo rôznych  rozlíšení.

Dnes nejčtenější

.