Zavřít reklamu

Analytik společnosti KGI Ming-Chi Kuo zveřejnil svoji prognózu pro nový iPhone 5s a také pro nový typ iPhone, který nazývá New design iPhone 5. Rozdíl mezi tím co si vymyslíte a mezi informacemi od Kua spočívá v tom, že právě Ming-Chi Kuo patří dlouhodobě mezi nejlépe informované analytiky, jejichž předpovědi se v posledních letech hned několikrát potvrdily. Kuo je analytik, proto jsou jeho informace založeny na pozorování vývoje trhu a na informacích, které dostává od svých zdrojů, zejména v Číně, kde se iPhone montuje.

Podle informací Ming-Chi Kua by měl Apple v letošním roce představit iPhone 5s a vylepšenou verzi iPhone 5 na přelomu června/júna a července/júla. Je přitom pravděpodobné, že Apple představí novinku ještě před zahájením letních prázdnin a strhne tak mnohem větší pozornost, než kdyby představil telefon až na konci července.

Ming–Chi Kuo skutečně věří, že Apple představí levnější variantu mobilního telefonu iPhone. Nebude se však jednat o zcela nový model, ale v podstatě upravenou verzi iPhone 5, která bude mít nejen plastový, ale také mírně tlustší design. Tloušťka iPhone se pak zvedne jen o něco málo více než půl milimetru, konkrétně z 7,6mm na 8,2mm. Plastová verze iPhone 5 bude disponovat stejnými parametry jako iPhone 5, ovšem s tím že nabídne rovnou šest barevných variant. Zvýšená navíc nebude jen tloušťka telefonu, ale také jeho váha a to z 112 gramů u současného iPhone 5 na 130 gramů. Cenu pak Kuo odhaduje na 350-450$, což by znamenalo, že se novinka může na Apple.cz objevit za cenu 9 999Kč.

Je nutné dodat, že tvrzení Ming-Chi Kua dává skutečně smysl. Apple zřejmě není schopen v současné době snížit cenu iPhone 5 tak, jak jsme byli zvyklí u starších modelů jako je iPhone 3Gs, iPhone 4 nebo iPhone 4s a nabídnout jej současně s iPhone 5s za nižší cenu. Společnost tak musí změnit design přístroje a snížit výrobní náklady, aby mohla nabízet také levnější variantu mobilního telefonu iPhone, vedle iPhone 5s. Ze zkušeností navíc víme, že pokud je někdo schopný raději změnit design než snížit svoji marži, je to právě společnost Apple. Osobně považuji prognózu Ming-Chi Kua za velmi realistickou a nezbývá než čekat, co Apple skutečně představí. Apple navíc tentokrát na rozdíl od situace s iPad mini nebude muset ani popřít slova vedení. Nový model totiž bude stále složen z velmi výkonných komponentů a na plastové telefony s logem Apple jsou již uživatele iPhone 3G a iPhone 3Gs zvyklí.

 

kuo_2013_iphone_specs

Dnes nejčtenější

.