Zavřít reklamu

Spekulace o vývoji chytrých brýlí Applem budou zřejmě již brzy u konce. Podle zdrojů analytika Ming-Chi Kua je totiž již tento produkt prakticky hotov a nic nestojí v cestě spuštění jeho hromadné výroby. Představení novinky a její následný prodej tedy již klepe na dveře. 

Kuovy zdroje tvrdí, že na chytrých brýlích nebo chcete-li headsetu spolupracoval Apple s mnoha dalšími společnostmi, díky čemuž se je podařilo dokončit relativně rychle. Hlavním dodavatelem brýlí má být společnost Changying Precision, která má výrobu rozjet už ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. Je tedy možné, že výroba dokonce již probíhá, avšak pravděpodobnější se zdá až pozdější termín. Výroba novinky zřejmě nebude vůbec jednoduchou záležitostí, jelikož si dá Apple od jejího zahájení po představení produktu a následné spuštění jeho prodejů celkem na čas. K představení by mělo podle Kua dojít konkrétně v březnu 2020 – tedy zřejmě na první jarní Keynote, která se stala za poslední roky již jakousi tradicí, a na pulty obchodů by pak měl produkt dorazit ve druhém čtvrtletí příštího roku. V úvahu tak připadá ohlášení této velké události třeba na WWDC 20, na které by mohl Apple zároveň vývojářům nastínit všechny možnosti, které headset nabízí. 

První generace chytrých brýlí Applu by měla sloužit ryze jako příslušenství k iPhonu, na kterém bude stejně jako Apple Watch velmi závislá. Její hlavní úkol tedy bude velmi pravděpodobně “pouhé” zobrazování iPhonem vytvořeného obrazu, potažmo dopočítávání drobných detailů při zobrazování například díky senzorům, kterými budou brýle takřka stoprocentně vybaveny. V dalších letech by však měl podle úniků informací Apple přijít s brýlemi, které už na iPhonu závislé nebudou a co víc – ve spojení s AirPods a Apple Watch jej budou moci dokonce nahradit, zprvu alespoň částečně. Na spekulace ohledně dalších generací brýlí je však vzhledem k tomu, že toho víme velmi málo i o generaci první, skutečně dost času. Nezbývá tedy než doufat, že díky hromadné výrobě uniknou na světlo světa první reálné fotky zachycující produkt a potažmo informace, které nám jej popíšou i z hlediska funkčnosti. Dokonalou představu o tom, co od novinky čekat, totiž nemáme ani v tomto směru. 

Dnes nejčtenější

.