Zavřít reklamu

S informacemi okolo chystaných chytrých brýlích či náhlavní soupravě z dílny Applu se v poslední době doslova roztrhl pytel. Je sice pravda, že zprvu nebyla tato nálož zpráv zrovna pozitivní, jelikož z ní vyplývalo, že uložil Apple celý projekt k ledu, nyní to však vypadá v přesný opak. V kódu iOS 13 a 13.1 lze totiž najít obrovské množství více či méně zajímavých indícií, které práce na tomto produktu potvrzují a co víc – naznačují, že bychom od něj nemuseli být příliš daleko. 

V kódu narazili vývojáři již před dlouhými týdny na záhadný soubor “StarTester” a dalších několik prvků přímo s ním provázaných, mimo jiné například klasické readme obsahující útržkovité informace o stereu AR v kombinaci s iPhonem. Dnes odpoledne se pak podařil vývojáři, který na Twitteru vystupuje pod přezdívkou xSnow, další husarský kousek. Přes odkazy v iOS 13 a 13.1 se mu totiž podařilo spustit testovací režim “StarTester” na iPhonu X a XS, což potvrzuje teorie o tom, že právě iPhony by mohly být ve výsledku využívány jako displeje pro headset či minimálně jako alternativu k nim. 

Vývojáři se podařil testovací režim aplikace spustit nejprve na iPhonu X, který však výkonnostně ke kvalitnímu zpracování všech úkonů již dle výsledného obrazu nedostačuje. To v případě iPhonu XS, který přišel na řadu jako druhý je už situace o poznání lepší, o čemž se ostatně můžete přesvědčit i vy ve videu, které vývojář sdílel na svém Twitteru. Je tedy víceméně jasné, headset či chytré brýle budou vyžadovat mimořádně výkonný hardware, kvůli čemuž možná Apple s jejich představením stále vyčkává nebo minimálně v minulých letech vyčkával, než se mu podaří vytvořit technologie dostatečně kvalitní právě pro podobný typ produktu.  

V tuto chvíli je velmi těžké předpovědět, kdy by mohl jít v tomto směru Apple se svou kůží na trh a světu svou novinku představit. Již nyní však můžeme říci minimálně to, že práce na projektu nabírají podle všeho na obrátkách a nedá se rozhodně vyloučit, že je představení již víceméně za rohem. V jaké formě však produkt přijde je stále ve hvězdách. V kódech se sice objevil i jakýsi nákres displeje, avšak ve výsledku se může jednat o něco zcela jiného. Snad tedy budeme mít v tomto ohledu jasno během následujících několika měsíců. 

Dnes nejčtenější

.