Zavřít reklamu

Apple včera poměrně nečekaně vydal další minoritní aktualizaci iOS 13. Operační systém s číselným označením 13.3.1 dorazil po třech veřejných betách. Počas vydávání bet jsme vám vždy nabídli článek, který pojednával o porovnání rychlosti s tehdy aktuálním iOS 13.3. Nikdy se nedalo říct, zda došlo ke zrychlení či ke zpomalení a výsledky byly celkem vyrovnané. Změnilo se něco s příchodem ostré verze iOS 13.3.1? Na to se opět podíval kanál iAppleBytes ve svém videu, kde porovnal tyto dva systémy na iPhonech SE, 6s, 7, 8 a XR.

 

Test klasicky začíná od nejstaršího. Na iPhonu SE můžeme domovskou obrazovku vidět o přibližně půlvteřinu rychleji na iOS 13.3. Otevření nativních aplikací je víceméně vyrovnané. Rozdíly jsou vždy nejviditelnější na aplikacích třetích stran. I zde je však výsledek víceméně shodný, jelikož desetinu vteřiny má k dobru ta či ona aplikace na různých operačních systémech. Na řadu přichází iPhone 6s, u kterého celý systém naběhl svižněji na aktuálním iOS, a to přibližně o vteřinu. Dobrou zprávou je, že u iPhonu 6s žádný viditelnou změnu nevidíme. Apple v tomto případě plynulost udržel na stejné úrovni. U iPhonu 7 naskočil celý systém rychleji opět na iOS 13.3.1. Procházení nativních aplikací je i v tomto případě velmi vyrovnané a změn si lze všimnout jen těžko. Za zmínku ale stojí přibližně o půvteřinu rychlejší spuštění Twitteru, Facebooku, Snapchatu a Instagramu na starším iOS 13.3. U iPhonu 8 s čipem A11 Bionic systém naběhl rychleji o zhruba dvě vteřiny na aktuálním iOS 13.3.1. Otevírání aplikací třetích stran je i v tomto případě u většiny rychlejší na na iOS 13.3. U aktuálního systému se o poznání rychleji načetla ale například hra Subway Surfers.

Je dost často pravidlem, že u novějších iPhonů jsou rozdíly minimální. Na iPhonu XR vidíme téměř v totožný moment domovskou obrazovku iOS 13. U aplikací třetích stran ale můžeme zpravidla vidět o setinu sekundy rychlejší spouštění aplikací na iOS 13.3. Opravdu jde ale o naprosto zanedbatelný rozdíl. Vzhledem k nastavenému tempu je možná na místě si myslet, že veřejná beta další verze iOS 13 je již za dveřmi. Změnilo se něco u vás s nainstalováním iOS 13.3.1?

Dnes nejčtenější

.