Zavřít reklamu

Společnost Snapchat se poslední dobou probírá v článcích čím dál více. Dost tomu pomáhá jakýsi konkurenční souboj právě mezi Snapchatem a konkurenčním Instagramem. Obě platformy se snaží neustále přicházet s něčím novým a když už to nejde, tak se inspirují jeden u druhého. O tomto kopírování jsme psali už mnohokrát, namátkově třeba zde. Tentokrát tu ovšem máme něco poměrně nového. Snapchat právě představil své vlastní brýle, které jsou velice spjaté s celou platformou a umožňují nahrávat a okamžitě postovat deseti sekundová videa. 

První fyzický produkt Snapchat představil o víkendu a jedná se o univerzální (z hlediska velikosti) sluneční brýle s názvem Spectacles. Brýle budou stát 130 dolarů (cca 3800,- Kč) a jejich hlavní devízou bude schopnost nahrát až desetisekundový video záznam. Brýle by měly být k dispozici ve třech barevných provedení (teal, black a coral) a zahájení prodeje by mělo začít v průběhu podzimu. Nahrané video bude bezdrátově synchronizováno s vaším iPhonem, nebo jiným smartphonem. Bude jej tak možné okamžitě publikovat na sociálních sítích.

A právě okamžitě a bezprostřední reakce jsou hlavním důvodem, proč Snapchat s tímto produktem přichází. Chtějí, aby měli uživatelé možnost zaznamenat všechny ryzí okamžiky svého života, a rychle a jednoduše se o ně podělit se svými přáteli na sociálních sítích. Stisknutí tlačítka zahájí nahrávání, které se po deseti sekundách vypne. Speciální širokoúhlá čočka je dělaná na to, aby zabrala co nejširší záběr a samotný videosoubor je nahrán v jakémsi kruhovém tvaru. Další technické specifikace zatím nejsou známé. Spectacles jsou ve vývoji údajně několik let, uvidíme tedy, jak se tento krok Snapchatu vydaří.

spanchat-spectacles-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.