Zavřít reklamu

snapchat-iconNa poli sociálních aplikací teď zuří příslovečná válka. Zejména pak mezi aplikací Snapchat a Instagramem. Každý se snaží přijít s něčím novým jen proto, aby to za chvíli ten druhý okopíroval, k tomu přidal něco svého a celý začarovaný kruh se opakuje. V posledních týdnech jsme vás o podobném jednání informovali už několikrát. Teď to ovšem vypadá, že jako poslední se budou smát vývojáři Snapchatu, jelikož koupili velice nadějný start-up, který by jim mohl dát obrovskou výhodu před konkurencí. Jedná se o aplikaci Vurb, která koncentruje tyto „sociální“ aplikace do jedné. 

Aplikace Vurb je vítězem Startup Battlefieldu z roku 2014 a Snapchat za ní zaplatí 110 milionů amerických dolarů. Tři čtvrtiny té částky bude převeden v akciích, zbytek pak bude vyplacen v hotovosti. Společnost si zachová své vedení, bude však fungovat pod křídly Snapchatu. Tato akvizice je velice zajímavá, jelikož může společnosti výrazně pomoci v konkurenčním boji s dalšími aplikacemi.

Hlavním prvkem aplikace Vurb je jakýsi hub, který koncentruje veškeré informace z těchto aplikací na jedno místo. Ať už se jedná například o programy kin, divadel nebo jiné kulturní události, Verb umí vyhledat téměř vše. K tomu všemu dále dokáže vyhledat například blízké restaurace nebo vám najde, jak se do specifické restaurace dostanete. Tyto funkce tematicky zrovna nesouvisí s tím, co Snapchat dělá. Ale vzhledem k tomu, že dnes chtějí všechny aplikace umět všechno, se jim to bude určitě hodit. Minimálně budou opět o krok napřed před konkurencí.

vurb

Zdroj: CzechCrunch

Dnes nejčtenější

.