Zavřít reklamu

iMessage nefunguje – problém, se kterým se čas od času potká nejeden majitel Apple zařízení. Důvodů, proč iMessage nefungují, může být více, stejně jako možných řešení. V dnešním článku se společně v kostce podíváme na to, co dělat, když iMessage nefunguje.

iMessage je jedna z nejlépe zabezpečených platforem pro zasílání zpráv, kterou můžete na iPhonu nebo iPadu používat. Společnost Apple používá koncové šifrování, které zajišťuje naprostou anonymitu obsahu zpráv při elektronickém a bezdrátovém přenosu. V rámci služby iMessage můžete zasílat i příjímat textové i multimediální zprávy a další obsah. Někdy se může stát, že vás potkají problémy s iMessage. Chyby v iMessage se mohou projevovat různými způsoby počínaje zeleným zabarvením oken se zprávami a konče nemožností přijímat nebo odesílat zprávy. Při problémech s iMessage můžete vyzkoušet následující postupy.

Zkontrolujte stav iMessage

Někdy může být chyba přímo na straně společnosti Apple, jejíž služby včetně iMessage mohl zasáhnout výpadek. Pro kontrolu navštivte web https://www.apple.com/support/systemstatus/. Zde si můžete snadno a rychle ověřit, zda některá ze služeb Applu nemá náhodou výpadek, a dočíst se i další detaily.

Vypnout a znovu zapnout

Na řadu problémů s iMessage může platit jedno z nejbanálnějších řešení – staré dobré „vypnout a znovu zapnout“. Spusťte na iPhonu Nastavení a klepněte na Zprávy. Deaktivujte a po chvilce opět aktivujte položku iMessage a následně vyzkoušejte, zda vše funguje tak, jak má.

Automatické datum a čas

Předpokládáme, že na iPhonu nijak nemanipulujete s nastavením data a času. Možná jste tak ale učinili omylem, případně se váš iPhone dostal do rukou někoho, kdo si nedopatřením pohrál s příslušným nastavením. Právě manuálně zadané datum a čas může někdy být příčinou nefunkční služby iMessage. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Obecné -> Datum a čas. Zkontrolujte, zda je aktivována položka Nastavit automaticky, a pokud ne, aktivujte ji.

Zkontrolujte nastavení

Za problémy s odesíláním a přijímáním iMessage může někdy stát chybné nastavení. I když jste si jisti, že jste na nastavení iMessage absolutně nesahali, raději se přesvědčte. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Zprávy, a v sekci iMessage klepněte na Odesílání a příjem. Ujistěte se, že máte aktivované jak vaše telefonní, číslo, tak i adresu pro Apple ID. Vraťte se zpět, zamiřte o něco níže a zkontrolujte, zda máte aktivované položky Poslat jako SMSZprávy MMS.

Restart iMessage na iCloudu

Další variantu „restartu“ iMessage představuje jejich deaktivace a opětovná aktivace na iCloudu – samozřejmě v případě, že máte nastavenou synchronizaci. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Panel s vaším jménem -> iCloud. Klepněte na Zobrazit vše a deaktivujte položku Synchronizovat tento iPhone. Ukončete Nastavení i Zprávy, vraťte se zpět do Nastavení a synchronizaci opět zapněte.

Dnes nejčtenější

.