Zavřít reklamu

Stejně jako iOS 11, ani nový macOS Hight Sierra, který se dostal mezi veřejnost ke konci září, není dokonalý a trápí své uživatele různými chybami. Jedna z těch nejrozšířenější se týká iMessage a textových zpráv (SMS), které uživatelům chodí se značným zpožděním. Problém jsme zaznamenali i u nás v redakci a v současné době je bohužel jediným řešením dowgrade na starší macOS Sierra.

Na problém si v posledních dnech stěžuje čím dál více uživatelů a se svými negativnímu zkušenostmi se svěřují přímo na stránkách Applu. Společnost tak o problému už ví a doufejme, že její vývojáři snad již pracují na opravě. Zatímco ale nám zprávy chodí se zpožděním v řádu desítek minut, někteří uživatelé uvádějí, že jim iMessage a SMS dorazí až po několika hodinách.

Největší nevýhoda chyby spočívá zejména v tom, že pokud je Mac aktivní (máte jej zapnutý a pracujete na něm), pak ostatní zařízení jako iPhone, iPad nebo Apple Watch sice zprávu přijmou, ale neupozorní vás notifikací, aby se nerozezněla všechna najednou. To ale znamená, že o nové zprávě nevíte třeba několik hodin.

Řešení existují, ale prozatím jen dočasná. Některým totiž pomohla deaktivace a opětovná aktivace zpráv na Macu nebo odeslání libovolné zprávy z Macu na kontakt, od kterého iMessage či SMS očekáváte. Bohužel po nějaké době se problém zase znovu objevil, a tak někteří raději na Macu deaktivovali zprávy úplně, aby je přijímali jenom na iPhone. Jiní se pak vrátili na starší macOS Sierra, který chybou netrpí.

Zpravy macOS High Sierra FB

Dnes nejčtenější

.