Zavřít reklamu

Včera večer vydal Apple zbrusu nový operační systém macOS Sierra pro veřejnost. Nový systém se chlubí spoustu novinkami, ale tou vůbec nejzásadnější je Siri. Asistentka od Applu tak po iOS, watchOS a tvOS konečně dorazila i na počítače Mac. I když Siri prozatím nepodporuje češtinu ani slovenštinu, tak věřím, že jí spousta z vás na základní příkazy využije. A právě proto je dobré znát i její skryté triky.

V macOS Sierra najdete Siri hned na dvou místech. Prvním místem je ikona v spodním Docku, díky které jí můžete okamžitě aktivovat a poté jí najdete i vpravo nahoře v menu baru vedle hodin, která dělá to samé. Siri je však možné aktivovat i pomocí klávesové zkratky, která funguje podobně jako dlouhé stlačení Home Buttonu na iPhonu nebo iPadu.

Pro aktivování asistentky na macOS Sirrera totiž stačí podržet najednou klávesy Cmd (⌘) a mezerník. Tato klávesová zkratka doposud fungovala pro vyvolání Spotlightu. To zůstává nadále, ale jen když klávesy krátce stisknete, když je podržíte, aktivuje se Siri a Spotlight se vůbec neobjeví.

Zkratku si ale můžete i změnit a to přímo v Předvolbách systému v sekci Siri. Zde si můžete vybrat z předvolených zkratek nebo si dokonce vytvořit i nějakou vlastní.

siri-macos-sierra-fb

Dnes nejčtenější

.