Zavřít reklamu

Apple v červnu na WWDC představil nové operační systémy, mezi které patří i desktopový operační systém macOS 10.12, který dostal jméno Sierra. Jednou z největších novinek systému je Siri, která dokáže odpovídat na téměř všechny naše otázky. Novinek ale bylo samozřejmě více a určitě je nutné zmínit funkci Auto Unlock, na kterou se v tomto článku zaměříme. Apple na konferenci řekl, že pomocí Auto Unlock se iMac nebo MacBook odemkne vždy, když jste nablízku s jiným zařízením od Applu. Jak skutečně funkce funguje a kde ji můžeme aktivovat?

Nová funkce je skutečně funkční pouze v případě, že vlastníte Apple Watch. Vždy když se s hodinkami přiblížíte k počítači od Applu, tak není nutné zadávat heslo a počítač již bude odemčený. Jak funkci zprovoznit?

Nejprve půjdeme do Předvoleb systému, kde vybereme iCloud a následně klikneme na Podrobnosti. Poté je nutné povolit dvoufaktorové ověření. Pokud je dvoufaktorové ověření vypnuto, funkce Auto Unlock nebude fungovat.

twostep-780x521

Druhým krokem je přidání hesla na Apple Watch. Pokud máte hodinky nezakódované, budete je muset zakódovat – běžte tedy do aplikace Watch, kde stačí v Zabezpečení zvolit možnost Zapnout přístupový kód.

apple-watch-passcode-780x521

Posledním krokem je aktivování funkce v samotném Macu. Nejrpve půjdeme do Předvoleb systému, kde zvolíme možnost Zabezpečení a soukromí. V dané kategorii již stačí zaškrtnout možnost Povolit vaše Apple Watch k odemykání Macu.

unlock-780x521

Tím je vše nastaveno a nově když se přiblížíte se svými hodinkami k Macu, tak bude již váš jablečný počítač odemčený.

autounlock fb

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.