Zavřít reklamu

Siri CZ iconZa posledních pár dnů nám napsalo hned několik z vás a informovali jste nás, že jste si v novém macOS Sierra všimli něčeho opravdu zajímavého. Pokud totiž s českým nebo slovenským jazykem systému spustíte na macOS 10.12 Siri, bude částečně v češtině případě ve slovenštině (podle nastaveného jazyka). V našich jazycích jsou ale jen hlášky jako „S čím vám mohu pomoci“ nebo chybové hlášky, že Siri má problémy s připojením a nemůže vám na dotaz odpovědět.

Jak sami můžete z popisu i z fotografií níže vydedukovat, jde tedy jen o český text, Siri v češtině nebo slovenštině odpovídat neumí. I když ani to není tak úplně pravidlem, protože jednomu našemu slovenskému čtenáři se podle jeho slov povedlo dosáhnout toho, že mu Siri na malý okamžik odpovídala ve slovenštině. Když se ale snažil pořídit nějaký důkaz, už Siri nefungovala a neustále mu na jeho dotazy odpovídala, že má problémy s připojením. Je tak možné, že se čtenářovi podařilo něco, co se mu podařit nemělo, a tak je pochopitelné, že mu byl přístup ke slovenské Siri po pár pokusech odepřen.

Na první pohled se může zdát, že přeložený text ještě nutně nemusí znamenat příchod české a slovenské Siri, ale podle serveru 9to5mac jsou takto přeložené texty pro Siri kromě češtiny a slovenštiny už jen do rumunštiny, pokud tedy počítáme jen ty jazyky, ve kterých Siri prozatím není.

Siri v češtině a slovenštině by mohla dorazit už na podzim společně s veřejnou verzí macOS Sierra. Stejně tak by pochopitelně mohla být i součástí iOS 10, který má také vyjít za několik týdnů, krátce po představení iPhonu 7.

Siri CZ
Siri 1
Siri 2
Siri 3
Siri SK macOS Sierra1
Siri SK macOS Sierra2
Siri SK macOS Sierra3
Siri CZ macOS Sierra

*za snímky a informaci děkujeme našim čtenářům Honzovi Pilařovi, Lukášovi Kristovi a Čeňkovi Vašendovi

Dnes nejčtenější

.