Zavřít reklamu

Slibem nezarmoutíš. Tak přesně tímto heslem se pravděpodobně před více než rokem řídil viceprezident pro hardwarové inženýrství Applu John Ternus, když světu představil Mac Studio. Tehdy se totiž nechal slyšet, že Apple pracuje na Macu Pro s čipem Apple Silicon, ale „jeho představení je na jindy“. K představení však doposud – tedy více než 400 dní po představení Macu Studio, nedošlo. 

O vývoji nové generace Macu Pro s čipem Apple Silicon se šušká bez jakékoliv nadsázky již pěkných pár let, jelikož je svět velmi zvědavý na to, kam až je schopen Apple výkonnostně své čipy rodiny Apple Silicon dostat. Bohužel, i přes řadu náznaků brzkého představení však stroj ne a ne dorazit a jak se zdá, ani nejbližší týdny a měsíce nebudou v tomto směru jiné. Ještě donedávna se totiž počítalo s tím, že Apple světu představí nový Mac Pro na letošní WWDC, avšak řada zdrojů v čele s Markem Gurmanem z Bloombergu se nyní nechala slyšet, že plány Applu vzaly za své a představení tohoto stroje je tak opět v nedohlednu. Poslední generací je tak i nadále stroj z roku 2019, který Apple představil spolu s externím monitorem Pro Display XDR. 

Uživatelům v tuto chvíli nezbývá nic jiného než doufat, že se nové generace Macu Pro s čipem Apple Silicon v dohledné době přeci jen dočkají. Bohužel, z kusých informací, které jsou nyní k dispozici, se však zdá pravděpodobnější spíše to, že k představení dojde nejdřív příští rok s tím, že čip pro nový Mac Pro bude vycházet z řady M3. Spekulovat nad jeho výkonem či technickými specifikacemi typu počet jader a tak podobně nicméně zatím nemá příliš smysl. Jasno v tomto směru totiž možná zatím nemá ani samotný Apple. 

Dnes nejčtenější

.