Zavřít reklamu

Vývojářům se v konfiguračních souborech aplikace Najít (Find my) podařilo objevit informace o trojici nových, doposud neuvedených Maců. O své zjištění se podělil konkrétně vývojář Nicolás Álvarez , kterému se podařilo najít trojici nových identifikátorů označovaných jako Mac14,8, Mac14,13 a Mac14,14. Objevují se v seznamu vedle identifikátorů Mac14,3 a Mac14,12, které patří nejnovějším modelům M2 a M2 Pro Mac mini. Apple identifikátory rozděluje do jednotlivých seznamů a právě společnost s Mac mini naznačuje, že se s nejvyšší pravděpodobností jedná o stolní počítače.

Bohužel není jasné, o jaké počítače by se mělo jednat, obzvlášť v souvislosti se zprávou ze včerejšího dne, ve které Mark Gurman z Bloombergu tvrdí, že představení nových stolních počítačů se jen tak nedočkáme. Na druhou stranu je důležité dodat, že Apple v rámci takzvaných identifikátorů zařízení někdy používá jeden identifikátor pro všechny Macy jedné kategorie bez ohledu na jejich čip a jindy pro změnu pro jeden Mac zvolí několik různých identifikátorů, které v podstatě pouze rozlišují, jaký procesor počítač nabízí. Jednat se tak může o trojici různých strojů, ale také pouze o jeden jediný model s trojící různých čipů.

Jako nejpravděpodobnější se v letošním roce jeví uvedení Macu Pro, případně zcela nového typu iMacu. Zda se objeví již na WWDC nebo si budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat ukáže čas.

Dnes nejčtenější

.