Zavřít reklamu

AR/VR headset

Přestože se v posledních hodinách objevily informace o tom, že je představení AR/VR headsetu nejisté, neznamená to, že jej Apple do pozvánky neskryl. Různě barevné stínované pruhy v nás totiž evokují právě prolnutí běžného světa s virtuální či rozšířenou realitou, na čemž by měl headset stavět. Navíc i tvarově se bude pravděpodobně jednat o zařízení vcelku blízké nákresu na pozvánkách – tedy minimálně při pohledu ze shora. A co víc – Apple se ve výsledku absolutně nemusí trápit tím, že do pozvánky headset skryl, ale nakonec jej neukáže. Vždyť nikdy nepotvrdil, že do pozvánek cokoliv skrývá, takže i kdyby v ní headset skryt byl, jako by nebyl.

wwdc 2023 živě

Nový profi externí displej

Pokud si vybavíte, jaké tapety používá Apple u svých externích displejů Studio Display a Pro Display XDR jako výchozí, pravděpodobně vás stejně jako nás napadlo, že onen nákres na pozvánce je možná částečným rozkrytím tapety na displeji nového externího displeje. Ostatně, o modelu, který by zapadl někam mezi Studio Display a Pro Display XDR se hovoří dlouhodobě, stejně jako tomu je v případě nástupce Pro Display XDR. Přeci jen, tento monitor je tu s námi již od roku 2019 a je tak možná na čase jej vyměnit za něco modernějšího – tím spíš, když se čeká příchod nového Macu Pro.

wwdc 2023 živě

Od nejmenšího po největší, nebo od nejméně výkonného po nejvýkonnější?

Právě Mac Pro nás při pohledu na pozvánku napadá také. Jednotlivé zahnuté čárky jsou totiž seřazeny od nejkratší po nejdelší, což může klidně symbolizovat Macy od nejméně výkonného po ten nejvýkonnější, kterým by se měl stát právě nový Mac Pro s Apple Silicon. Kruh s názvem přechod na Apple Silicon by se tak konečně uzavřel. Možná se však v pruzích neskrývá poselství o výkonu, ale o velikosti. V tom případě by na ně šel naroubovat příchod 15″ MacBooků Air, o kterých se v posledních měsících spekuluje velmi často a které by právě v období kolem WWDC skutečně měly dorazit.

wwdc 2023 živě

Nové možnosti UWB, nebo snad WiFi? 

Vzhledem k pravidelnému prohnutí jednotlivých pruhů může leckoho napadnout „na první dobrou“, že se jedná o symboliku vln. V minulosti jsme přitom viděli celou řadu patentů, kde Apple využíval například UWB z U1 pro nejrůznější ovládání chytré domácnosti, potažmo pro další využití v rámci kompatibilních Apple produktů. Je proto možné, že se čip U1 dočká dalšího rozšíření funkcionality. Za vlnami se ale může skrývat třeba i WiFi. Není tomu totiž tak dávno, co se začalo spekulovat nad oživením routerů AirPort a kdy jindy tento produkt ukázat, než na akci, která je ze všech Keynotes Applu daného roku suverénně nejvíce geekovská?

wwdc 2023 živě

Šestý dedikovaný systém? 

Když pruhy na pozvánce spočítáte, zjistíte, že je jich šest. Velkých operačních systémů je však jen pět, budeme-li tedy počítat HomePod OS dohromady s tvOS. Co když tedy každý pruh symbolizuje jeden systém s tím, že šestý pruh je symbolikou příchodu nového OS? Jednat se může jak o xrOS pro AR/VR headset, tak klidně o nový HomeOS, který Apple údajně připravuje pro HomePod a spoustu dalších budoucích smart home produktů. Nebo nás snad Apple překvapí ještě nějakým zcela jiným systémem? Toť otázka.

wwdc 2023 živě

Dnes nejčtenější

.