Zavřít reklamu

Zářijová Apple Keynote je již pár týdnů za námi a fanouškům Applu tak nezbývá nic jiného než se těšit z nových produktů, ale třeba i s odstupem času zhodnotit celkový dojem z prezentace jako takové. Ač na ní může mít samozřejmě každý jiný názor, jedno se jí musí letos nechat – byla přesně taková, jaká měla dle spekulací vzniklých podle designu pozvánek na ní být. 

iPhone 14 predstaveni

Stalo se již jakousi tradicí, že pokaždé, když Apple rozešle pozvánky na své tiskové konference, začnou v nich jablíčkáři okamžitě hledat nejrůznější indície, které mají chystaný event s předstihem poodhalit. Ačkoliv Apple v minulosti nikdy nepotvrdil, že do pozvánek nějaké ty indície skutečně skrývá, letošek se zdá být takto s dostupem času neoddiskutovatelný. Tématika hvězd, vesmíru či z trochu jiného pohledu světlých bodů na tmavém podkladu totiž s předstihem pár novinek skutečně potvrdila. Tou suverénně nejjasnější v souvislosti s hvězdami a vesmírem je bezesporu podpora satelitní komunikace, díky které se lze z iPhonů 14 (Pro) přivolat pomoc i z míst, na kterých není tak úplně signál. Bohužel si tuto vychytávku nevychutnáme i u nás, nýbrž jen v USA a Kanadě, do budoucna by se ale snad měla dostat i do dalších zemí, čímž se tak rázem stane o poznání zajímavější. 

Další teorií související s pozvánkami na Keynote bylo potvrzení nasazení Always-on u iPhonů 14 Pro, které mělo být znázorněno konkrétně světlými body na tmavém pozadí. A jak již nyní víme, i zde se tato teorie trefila přímo do černého, protože si Always-on u iPhonů 14 Pro skutečně užít můžeme, byť možná v trochu jiné formě než se kterou jsme počítali. Kdybychom pak chtěli v tomto směru pokračovat, souvislost s pozvánkami na Keynote bychom mohli spatřit i ve dvou nových barevných variantách iPhonů 14 Pro – tedy v černé a tmavě fialové, což jsou barvy, které má svět s vesmírem spojený. Zkrátka a dobře, souvislostí je víc než dost. 

Jasně, určitě se dá namítnout, že i přes pár zajímavých shod se může stále jednat do jisté míry o náhody či o domýšlení si faktů. Na druhou stranu se ale dá stejně tak dobře říci, že výše zmíněných spojitostí si musel být velmi dobře vědom i samotný Apple při tvorbě pozvánky a pokud by sám nechtěl, aby v ní lidi viděli podobné spojitosti, mohl klidně zvolit zcela jiný design. Skoro se tak až chce říci, že se z jeho strany jednalo s jistotou o záměr a do jisté míry i potvrzení toho, že do pozvánek indície skutečně ukrývá. A jak to vidíte vy? 

Dnes nejčtenější

.