Zavřít reklamu

Apple si chce došlápnout na docházku svých zaměstnanců a mění své požadavky týkající se přítomnosti na pracovišti. Podle Zoë Schiffer z portálu Platformer, Apple pečlivě sleduje docházku prostřednictvím záznamů o průchodech, aby zajistil, že zaměstnanci chodí do kanceláře alespoň třikrát týdně.

Na Twitteru se Schiffer vyjádřil v tom smyslu, že Apple zaměstnance varuje před nesplněním požadavků na množství času, kdy mají pracovat z kanceláře s tím, že takové jednání může mít vážné následky. V některých divizích Apple se zaměstnancům říká, že neplnění může vést k ukončení spolupráce, i když jak Schiffer objasnil, se nezdá, že by šlo o celofiremní politiku. Také Mark Gurman z Bloombergu nedávno podrobně informoval o některých změnách, které Apple nedávno provedl ve snaze snížit výdaje. Poukázal i na to, že společnost zpřísnila prosazování požadavků spojených s přítomností na pracovišti.

Apple, podobně jako většina společností, v reakci na pandemii covid-19 přešel na model práce na dálku. Její pravidla se pravidelně měnila v reakci na vývoj šíření nemoci, ale zhruba před rokem firma zavedla přechodný hybridní režim zahrnující návrat na pracoviště. Nejprve Apple vyžadoval osobní přítomnost jeden den v týdnu. Postupně se požadavek rozšířil na dva dny a od loňského září politika vyžaduje docházku alespoň tři dny v týdnu.

V lednu Apple upravil také své nároky spojené s testováním na covid-19 a upustil od požadavku, aby byli zaměstnanci testováni před každým nástupem na pracoviště. Prozatím se situace jeví tak, že jednotlivé týmy Applu mají stále alespoň určitou autonomii pokud jde o prosazování požadavků přítomnosti na pracovišti. Některé týmy tak mohou vyžadovat pět dní v týdnu, zatímco jiné týmy mohou být teoreticky shovívavější a vyžadovat docházku tři dny. Vše však nasvědčuje tomu, že jednotlivé týmy mohou tuto flexibilitu průběžně ztrácet, protože Apple, stejně jako mnoho dalších nejen technologických společností, hledá způsoby, jak snížit náklady.

Dnes nejčtenější

.