Zavřít reklamu

Mnoho indicií naznačuje, že by se letos v nabídce Applu měl objevit dosud největší MacBook Air v jeho historii. Řeč je konkrétně o 15″ MacBooku Air, který si svou premiéru odbude pravděpodobně po boku dlouho očekávaného Macu Pro s Apple Silicon. A jak se zdá, minimálně jeden z těchto strojů dostane do vínku Bluetooth 5.3. Je tedy možné, že větší MacBook Air v tomto směru menší model překoná.

Zahraniční leakeři si všimli toho, že Apple tento týden zaregistroval u certifikačního orgánu dosud nepředstavený Mac osazený právě Bluetoothem 5.3, z čehož lze vyvodit, že se tento stroj chystá v dohledné době představit. Bohužel, z certifikace nelze vyčíst, zda se jedná o Mac Pro či MacBook Air, avšak vzhledem k tomu, že se v brzké době očekávají oba dva, nelze logicky vyloučit ani jednu.

Apple již používá Bluetooth 5.3 u množství nejnovějších produktů, včetně iPhone 14, AirPods Pro 2. generace, Macu mini a dalších. Verze 5.3 nabízí podle Bluetooth SIG větší spolehlivost i energetickou účinnost. Zda se Bluetooth 5.3 objeví právě v příštím 15″ MacBooku Air osazeným čipem M2 nebo Macu Pro s M2 Ultra zatím není jisté, je to ale logický předpoklad, který jistě potěší všechny budoucí uživatele. Oba nové Macy by pak mohly být oznámeny již v březnu nebo dubnu, spolu s vydáním macOS 13.3. Jako další možný termín se nabízí červnová WWDC.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.