Zavřít reklamu

Je tomu jen pár dní, co jsme vás informovali o tom, že se operační systém pro první AR/VR headset z dílny Applu nemá jmenovat realityOS, ale xrOS. Nyní se však dostaly na světlo světa další velmi zajímavé informace, které přejmenování systému do jisté míry popírají. xrOS však přesto vznikne. 

Podle nových informací nemá Apple pracovat jen na jednom operačním systému pro své chytré brýle a AR/VR headsety, ale hned na systémech dvou, přičemž v xrOS budou pravděpodobně integrovány prvky podpory pro virtuální i rozšířenou realitu, zatímco v případě realityOS se bude jednat jen o realitu rozšířenou. V jádru by sice měly být systémy stejné, nicméně vzhledem k tomu, že poběží na rozdílných produktech se zdá, že má Apple v plánu je alespoň jmenovitě rozdělit, stejně jako to udělal třeba u iOS a iPadOS. I v tomto případě se totiž ve výsledku jedná o dva velmi podobné systémy, avšak běžící na dvou hardwarových platformách, což si ze strany Applu vyžaduje právě rozdělení kvůli jednodušší orientaci uživatelů. 

Bohužel, krom toho, že Apple pracuje na dvou systémech pro brýle a headsety jsme se z úniků informací z předešlých hodin už nic dalšího nedozvěděli a můžeme tak jen spekulovat nad tím, co budou jak samotné operační systémy, tak ve výsledku i brýle a headsety jako takové nabízet. Z dřívějška nicméně víme, že jako první má dorazit právě headset, jehož premiéra je naplánovaná na příští rok. Nezbývá tedy než doufat, že se tak skutečně stane a Apple dokáže touto novinku pořádně zabodovat. 

Dnes nejčtenější

.