Zavřít reklamu

Komerční sdělení: 3D tisk se v poslední době těší nevídané popularitě. Právě díky tomu se 3D tiskárny stávají stále dostupnější a dnes už není žádnou překážkou si ji pořídit. Věděli jste ale o tom, že existují poměrně zásadní rozdíly mezi 3D tiskárnami na filament a pryskyřice (resin)? Přesně na ty si nyní společně posvítíme a řekneme si, která varianta je pro jaké případy vhodnější.

Filament vs. pryskyřice

Bezesporu běžnější jsou 3D tiskárny používající filament, které najdeme pod zkratkou FDM neboli Fused Deposition Modeling. V takovém případě se jedná termoplastický materiál, který je na sebe skládán ve vrstvách, čímž se postupně vytváří samotný trojrozměrný model. Prakticky roztavený filament se tak dává kousek po kousku na sebe a tvaruje se náš výsledný výtvor. Výhodou také je, že je filament vcelku levný, díky čemuž jsou právě tyto tiskárny nesmírně oblíbené mezi začátečníky a fanoušky, kteří hledají vhodnou první 3D tiskárnu.

Longer LK5 PRO

Na druhé straně tady pak máme 3D tiskárny využívající pryskyřici. V takovém případě je můžeme najít pod označením SLA – Stereolithography Apparatus – a stejně tak fungují na podobném principu, kdy na sebe vzájemně staví jednotlivé vrstvy a postupně tak vytváří kompletní trojrozměrný model. Poměrně zásadním rozdílem však je, že tyto tiskárny k tomu používají fotopolymer, nejčastěji tekutou pryskyřici, která je následně zpevněna za použití ostrého či UV osvětlení. Tento proces se nazývá curing. Zároveň SLA tiskárny většinou model staví opačně, tedy shora směrem dolů. Zdrojem světla je vždy patřičná laser vhodná pro SLA technologii. Na druhou stranu je i skupina tiskáren, které naopak používají digitální projektor (tato technologie nese název DLP). Zatímco u SLA laser „vykresluje každou jednu vrstvu, v DLP se kus (2D vrstva) vyprojektuje přímo ze samotné pryskyřice najednou. Tiskárny typu SLA jsou většinou pomalejší než DLP, za což může menší povrch laserového paprsku. U DLP tiskáren jsou navíc jednotlivé vrstvy zpevňovány rychleji. Stejně tak v obou případech si vytištěné 3D modely tak či tak musí projít dalším procesem. Celkově bychom tedy tiskárny používající pryskyřici našli především v profesionálním použití.

Společnost Longer

Pokud se zajímáte o 3D tisk, nebo byste do tohoto světa rádi nakoukli, pak by vám rozhodně neměla uniknout oblíbená společnost Longer. Ta se totiž na 3D tisk přímo zaměřuje, mimo čehož se taktéž věnuje laserovému gravírování a řezání. Firma byla založena v roce 2016 dvěma vědci, kteří mimochodem oba získali doktorát PhD na prestižní univerzitě MIT. Longer se zároveň zaměřuje hned na čtyři odvětví – domácí 3D tiskárny a laserové gravírovačky a také na industriální 3D tiskárny a blízké materiály používané v oboru automoto, biomedicíny, zlatnictví, školství, DIY a dalších.

LONGER

Není se proto čemu divit, že je Longer globálním lídrem na tomto poli. Samozřejmě všechny produkty od této společnosti taktéž splňují veškeré specifikace a nechybí jim ani další certifikace. Díky tomu si společnost získala přízeň kutilů po celém světě, kteří nejčastěji oceňují celkovou jednoduchost, efektivitu a transparentní přístup.

3D tiskárny dostupné se slevou!

Aby toho nebylo málo, tak si v rámci současných slev firmy Longer nyní můžete přijít na ty nejoblíbenější 3D tiskárny s úžasnými slevami. Pojďme se na ně proto společně podívat. Rozhodně to stojí za to.

Longer LK5 Pro 3D FDM

3D tiskárna Longer LK5 Pro 3D FDM vás na první pohled okouzlí svou velikostí, jelikož si hravě poradí s vytištěním modelů o velikosti až 300x300x400 milimetrů. Za zmínku také rozhodně stojí její nesmírná jednoduchost – je již prakticky předpřipravená ke složení, díky čemu se můžete rovnou pustit do hraní. Nechybí ji ani 4,3″ dotykový displej, tichá open-source základní deska, resistence vůči vysokým teplotám a funkce pro pozastavení tisku.

Aktuálně si tento model můžete pořídit s parádní slevou. Namísto původních 329,99 $ vás totiž vyjde jen na 299,99 $. pro získání této slevy je ale nutné v košíku zadat slevový kód ve znění LK5PRO$30, díky čemuž se vám výsledná cena automaticky sníží o 30 $. Zároveň je k dispozici i speciální set za 379,69 $. V takovém případě získáte nejen tiskárnu LK5 Pro, ale také 3 kilogramy PLA filamentu.

Longer LK5 Pro 3D FDM zakoupíte se slevou zde

Longer Orange 30 Resin 3D Printer

Pokud vás okouzlují spíše 3D tiskárny na zmiňovanou pryskyřici, pak vám nesmí uniknout současná nabídka na Longer Orange 30 Resin 3D Printer. Tento model se stejně tak pyšní solidní velikostí výsledných modelů dosahujících až 4,72×2,68×6,69″. Samozřejmostí je také vysoká přesnost, dotyková obrazovka, dechberoucí systém chlazení a parádní ochrana proti přehřátí.

longer orange 30 resin

Na tomto modelu můžete výrazně ušetřit. Tento model je totiž nyní k dostání jen za 149,99 $ namísto původních 269 $. Za téměř polovinu si tak můžete přijít na perfektního parťáka, který vám dokáže skvěle posloužit.

Longer Orange 30 Resin 3D zakoupíte se slevou zde

Longer Orange 4K

Na druhou stranu k dispozici je i vylepšená SLA 3D tiskárna – Longer Orange 4K – která se stejně tak dočkala neuvěřitelného zlevnění. Tento model nabízí ještě více prostoru pro výsledné 3D modely, konkrétně 4,72″ x 2,68″ x 7,48″, ultra-vysokou přesnost a úžasnou rychlost a řadu dalších výhod. Cena tohoto modelu v rámci současných slev klesla z 699 $ na pouhopouhých 399,99 $!

Longer Orange 4K zakoupíte se slevou zde

Jestliže se vám některá z nabízených 3D tiskáren zamlouvá, s jejím nákupem byste rozhodně neměli otálet. Současné speciální akce jsou totiž platné jen do konce srpna 2022.

Dnes nejčtenější

.