Zavřít reklamu

Vůbec poprvé jsme se s Animoji a Memoji setkali v roce 2017, respektive 2018. Od té doby se jedná o nedílnou součást operačního systému iOS. Většina z nás využívá Memoji například ve Zprávách, kde je můžeme posílat v jednotlivých konverzacích. Nutno však zmínit, že působení Memoji se v poslední době pěkně rozšířilo. Memoji je tak mimo jiné možné využít například i pro nastavení vlastní profilové fotografie účtu Apple ID, navíc k tomu všemu už je najdeme i na Macu a Apple Watch, což se rozhodně v některých situacích může hodit.

iOS 16: Jak nastavit Memoji jako fotku kontaktu

Dobrou zprávou je, že v iOS 16 jsme se dočkali ještě dalšího rozšíření využití Memoji. Jak jistě víte, tak u jednotlivých kontaktů, které máte uložené, si můžete jednoduše nastavit také libovolnou fotku. A právě v iOS 16 jsme se dočkali přidání možnosti, díky které můžete k nastavení profilové fotografie kontaktu využít právě Memoji. To přijde vhod například tehdy, pokud nemáte fotku dotyčného, ale zároveň nechcete, aby se u příchozího hovoru v prostoru pro fotku zobrazily pouze iniciály. Postup pro nastavení Memoji jakožto fotky pro kontakt je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do nativní aplikace Kontakty.
  • Anebo samozřejmě můžete přejít do aplikace Telefon a dole se přesunout do sekce Kontakty.
  • Zde si pak v seznamu najděte konkrétní kontaktrozklikněte jej.
  • Jakmile tak učiníte, tak v pravém horním rohu klepněte na tlačítko Upravit.
  • Následně pod aktuální fotkou klepněte na možnost Přidat fotku.
  • Tady už si jen v kategorii Memoji vyberte to, které chcete využít, anebo si vytvořte nové.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné nastavit Memoji jakožto fotku vybraného kontaktu. Vybrat si můžete buď z již vytvořených Memoji, anebo si samozřejmě můžete vytvořit nové, které bude vypadat podobně jako dotyčný kontakt. Nutno zmínit, že kromě Memoji si zde můžete například nastavit také barvu pozadí iniciál, pokud je chcete zachovat, kromě toho jsou zde k dispozici také emoji, které můžete využít. Jednoduše řečeno už tedy nemusíte mít vyloženě fotografii kontaktu, ale můžete si nastavit jakýkoliv vlastní obrázek.

Dnes nejčtenější

.