Zavřít reklamu

Rodinné sdílení je v současné době již nedílnou součástí produktů od Applu. V rámci rodinného sdílení se může nacházet až celkově šest uživatelů s tím, že si následně mezi sebou mohou sdílet veškeré nakoupené aplikace, předplatná, jablečné služby typu Apple Music, TV a Arcade či iCloud, polohu a další. Díky rodinnému sdílení je tak primárně možné ušetřit nemalé peníze. V rámci nově představeného systému iOS 16, který je aktuálně k dispozici pro vývojáře, jsme se na poli rodinného sdílení dočkali několika novinek.

iOS 16: Jak spravovat rodinné sdílení

Hned na začátek je nutné říct, že přístup k nastavení rodinnému sdílení je nově rychlejší a jednodušší. Kromě toho je však nové i samotné rozhraní, ve kterém je možné spravovat rodinné sdílení celkově anebo pro každého uživatele zvlášť, což se rozhodně hodí. Nechybí pak ani nová sekce, ve které si můžete jednoduše prohlédnout a případně přenastavit možnosti rodinného sdílení tak, abyste jej mohli využívat na maximum. Postup je tedy následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak nahoře, pod vaším profilem, klepněte na sekci Rodina.
  • Zde už se vám zobrazí nové rozhraní rodinného sdílení, které zde můžete spravovat.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na iPhonu s iOS 16 přejít do rozhraní s rodinným sdílením. V tomto novém rozhraní pak můžete spravovat veškeré výše uvedené možnosti. Nechybí tak kompletní či individuální správa rodinného sdílení, společně s rodinným seznamem úkolů. Kromě toho je v této sekci možné také přizvat další uživatele k rodinnému sdílení a vytvořit nový dětský profil. Ve starších verzích iOS bylo možné ještě staré rozhraní rodinného sdílení zobrazit přejitím do Nastavení → váš profil → Rodinné sdílení.

Dnes nejčtenější

.