Zavřít reklamu

Od představení nových operačních systémů na letošní vývojářské konferenci WWDC uběhly již prakticky dva týdny. Konkrétně jsme se dočkali představení iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9. Všechny tyto systémy jsou od konce prezentace k dispozici pro vývojáře s tím, že již zanedlouho budou k dispozici i pro veřejné beta testery. Co se pak týče veřejnosti, ta si bude muset počkat ještě několik měsíců. Na našem magazínu se každopádně již věnujeme všem novinkám, abyste si je v beta verzích mohli vyzkoušet, popřípadě abyste věděli, na co se můžete těšit ve veřejném vydání.

iOS 16: Jak označit konverzaci jako nepřečtenou

Velmi zajímavých vylepšení se dočkala nativní aplikace Zprávy, potažmo iMessage. V iOS 16 totiž konečně budeme schopni odeslané zprávy mazat či upravovat, což jsou funkce, které dlouhou dobu nabízí mnoho konkurenčních aplikací. Dost možná jste se však ještě někdy ocitli v situaci, kdy jste zrovna otevřeli nějakou konverzaci s nepřečtenou zprávou tehdy, kdy se vám to nehodilo a neměli jste čas. Takto se hned konverzace označí jako přečtená, a pokud ji opravdu reálně ihned nepřečtete, tak po zavření existuje velká pravděpodobnost, že už si na ni vůbec nevzpomenete. I toho si jsou inženýři v Applu vědomi, a tak do Zpráv v iOS 16 přidali možnost pro opětovné označení zprávy jako nepřečtené. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do aplikace Zprávy.
  • Zde se pak přesuňte na klasický přehled všech vašich konverzací.
  • Chcete-li označit konverzaci jako nepřečtenou, tak po ní přejeďte prstem zleva doprava.

Pomocí výše uvedeného postupu je možné konverzaci v aplikaci Zprávy zpětně označit jako nepřečtenou. Naprosto stejným způsobem je možné naopak zprávu označit jako přečtenou, pokud je nepřečtená. Kromě toho, že můžete po konverzaci přejet prstem, tak na ní samozřejmě také stačí podržet prst, a poté z menu vybrat možnost Označit jako nepřečtené, což využijete především u konverzací, které jsou přišpendlené. Tento postup samozřejmě funguje jak pro SMS, tak i pro iMessage.

ios 16 nepřečtená zpráva

Dnes nejčtenější

.