Zavřít reklamu

Již od představení operačního systému iOS 8 nabízí společnost Apple možnost označit všechny nebo jednotlivé nepřečtené konverzace jako přečtené. Po osmi letech nám Apple konečně umožňuje také pravý opak – tedy označovat jednotlivé textové zprávy a konverzace iMessage jako nepřečtené.

Zkuste si vzpomenout, kolikrát jste otevřeli novou zprávu, aniž byste na ni hned odpověděli, protože jste buď nebyli připraveni, nebo jste se zprávě zrovna v danou chvíli nemohli věnovat. Pokud nemáte čas odpovědět hned při prvním přečtení, je pravděpodobné, že na ni úplně zapomenete. Označování zpráv jako nepřečtených je účinný způsob, jak s tímto problémem bojovat.

Od příchodu operačního systému iOS 16 je možné zprávy označovat jako nepřečtené. Tato změna se objevuje také v operačních systémech iPadOS 16.1 pro iPad a macOS 13 Ventura pro Mac. Pokud máte pro Zprávy povolený iCloud, vše, co označíte jako nepřečtené na jednom zařízení, se zobrazí jako nepřečtené i na ostatních zařízeních připojených k iCloudu.

V iOS 16 můžete snadno označit jakoukoli přečtenou zprávu nebo konverzaci jako nepřečtenou a můžete to udělat několika způsoby. Nejprve se přesuňte do seznamu konverzací a poté postupujte podle následujícího návodu.

Jak na iPhonu označit zprávu jako nepřečtenou

  • Přejeďte doprava na konverzaci, kterou chcete označit jako nepřečtenou
  • Nalevo do panelu se zprávou klepněte na modrou dlaždici s nápisem Označit jako napřečtené.
  • Napravo od zprávy se vám následně zobrazí malá modrá tečka, která značí, že zpráva nebyla přečtena.
  • Druhou možností je dlouze stisknout panel s náhledem zprávy a v menu klepnout na Označit jako nepřečtené.

Chcete-li izolovat seznam konverzací pouze na nepřečtené zprávy, musíte povolit filtrování zpráv. Přejděte do Nastavení -> Zprávy a v části Filtrování zpráv byste měli vidět přepínač Filtrovat neznámé odesílatele. Pokud se po aktivaci tohoto nastavení vrátíte na výchozí obrazovku nativních Zpráv, můžete si zde všimnout kolonky Nepřečtené zprávy.

Dnes nejčtenější

.