Zavřít reklamu

Jak na iPhonu označit zprávu jako nepřečtenou? Již od příchodu operačního systému iOS 8 nabízela společnost Apple uživatelům možnost označit všechny nebo jednotlivé konverzace Zpráv jako přečtené. Po řadě let konečně přichází i opačná funkce – možnost označit jednotlivé textové zprávy a iMessage konverzace jako nepřečtené.

Tato funkce se může hodit v situacích, kdy si zprávu otevřete, ale nemůžete na ni hned odpovědět a nechcete na ni zapomenout. Označením zprávy jako nepřečtené ji tak budete mít stále přehledně zobrazenou a snadněji se k ní vrátíte. Možnost označovat zprávy jako nepřečtené je dostupná od uvedení operačních systémů iOS 16 a iPadOS 16.1. Pokud máte pro Zprávy zapnutý iCloud, synchronizuje se tato funkce napříč všemi vašimi zařízeními propojenými s iCloudem.

Existuje několik způsobů, jak na iPhonu označit zprávu jako nepřečtenou

Ze seznamu konverzací:

  • Otevřete aplikaci Zprávy.
  • Přejeďte doprava na konverzaci, kterou chcete označit jako nepřečtenou.
  • V levém panelu se zprávou klepněte na modrou dlaždici s textem Označit jako nepřečtené.
  • Napravo od zprávy se zobrazí modrá tečka, indikující, že zpráva je nepřečtená.

Chcete-li zobrazit pouze nepřečtené zprávy, aktivujte filtrování zpráv. Stačí na vašem iPhonu spustit Nastavení -> Zprávy, a následně v sekci Filtrování zpráv aktivovat přepínač u položky Filtrovat neznámé uživatele. Při návratu ze seznamu zpráv na hlavní obrazovku aplikace Zprávy by se vám měly zobrazit filtrované seznamy zpráv včetně seznamu Nepřečtené zprávy.

Dnes nejčtenější

.