Zavřít reklamu

Dost možná už jste se někdy ocitli v situaci, kdy vám přišla nějaká zpráva a vy jste si ji chtěli přečíst, avšak prozatím bez toho, aby se odesilateli zobrazilo potvrzení o přečtení. Samozřejmě si vždy můžete přečíst samotnou notifikaci, která se zobrazí na uzamčené obrazovce, avšak pokud je zpráva delší, tak se zobrazí pouze její část, což samozřejmě není úplně ideální. Dobrou zprávou ale je, že existuje postup, jak si můžete na vašem iPhonu prakticky jakoukoliv zprávu zobrazit celou s jistotou toho, že se druhé straně potvrzení o přečtení nezobrazí.

Jak na iPhone přečíst zprávu bez zobrazení potvrzení o přečtení

Pokud byste chtěli zjistit, jak zprávu bez zobrazení potvrzení o přečtení zobrazit, tak se nejedná o nic složitého. Konkrétně je k tomu nutné využít 3D Touch, potažmo Haptic Touch. První jmenovaná funkce je k dispozici na iPhone XS a starších, druhá pak na iPhone 11 a novějších. Tyto funkce můžete využít prakticky kdekoliv, nejčastěji se ale jejich využití hodí na uzamčené obrazovce. Postup je tedy následující:

  • Prvně se na svém iPhonu přesuňte na zamknutou obrazovku či do oznamovacího centra.
  • Poté si najděte notifikaci se zprávou, kterou chcete otevřít.
  • Nyní se postup liší podle toho, zdali máte iPhone s 3D Touch či s Haptic Touch:
    • iPhone s 3D Touch: prstem silně zatlačte na notifikaci se zprávou;
    • iPhone s Haptic Touch: prst delší dobu na notifikaci se zprávou podržte.
  • Poté se vám hned zobrazí malé okno s náhledem zprávy, ve kterém si ji můžete celou přečíst.
  • Jakmile si zprávu přečtete, tak stačí klepnout kamkoliv bokem mimo okno.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné jednoduše přečíst zprávy tak, aby se nezobrazilo potvrzení o přečtení. Tento postup funguje jak u zpráv z nativní aplikace Zprávy, tak například z Messengeru a dalších. Notifikace sice po přečtení z oznamovacího centra zmizí, avšak k zobrazení stavu přečteno nedojde. Každopádně je nutné zmínit, že 3D Touch a Haptic Touch můžete využít i jiným způsobem – konkrétně přímo v komunikační aplikaci. Zde stačí, abyste na konverzaci, u které nechcete přečteno zobrazit, silně zatlačili, respektive podrželi zde prst, čímž se vám znova objeví náhled konverzace a nezobrazí se potvrzení o přečtení. 

Dnes nejčtenější

.