Zavřít reklamu

Pokud chcete v dnešní době s kýmkoliv komunikovat, tak k tomu můžete využít nespočet různých chatovacích aplikací. Mezi ty nejpopulárnější patří například WhatsApp, Telegram, Viber či Signal, nesmíme ale zapomenout zmínit ani iMessage přímo od Applu. Pokud vám někdo v těchto aplikacích odešle zprávu, tak se následně odesilateli zobrazí, kdy jste si ji zobrazili, potažmo přečetli. To samozřejmě nemusí všem uživatelům vyhovovat a z toho důvodu mnoho chatovacích aplikací přišlo s možností, pomocí které si potvrzení o přečtení můžete deaktivovat. Pojďme se společně v tomto článku podívat na to, jakým způsobem můžete potvrzení o přečtení vypnout v některých populárních komunikačních aplikacích.

WhatsApp

Aplikace WhatsApp se řadí mezi nejznámější komunikační aplikace na světě. I zde můžete jednoduše docílit toho, aby druhá strana nemohla zjistit, kdy jste si její zprávu přečetli. Postup je jednoduchý – stačí se přesunout do aplikace WhatsApp, kde vpravo dole klepněte na Nastavení. Následně přejděte do sekce Účet, a poté rozklikněte kolonku Soukromí. Zde sjeďte úplně dolů a jednoduše pomocí přepínače deaktivujte možnost Oznámení o přečtení. Provedete-li deaktivaci, tak oznámení o přečtení neuvidíte ani vy.

Signal

Co se týče Signalu, tak na ten začala většina uživatelů přecházet kvůli kauze WhatsAppu, která se hodně řešila zhruba před rokem. Uživatelé, kteří na Signal přešli, se už většinou na WhatsApp nevrátili, a to mimo jiné díky skvělým funkcím. I v Signalu jsou k dispozici potvrzení o přečtení, která naštěstí můžete vypnout. Stačí, abyste se přesunuli do Signalu, kde poté vlevo nahoře klepněte na ikonu vašeho profilu. Poté přejděte do sekce Soukromí a pomocí přepínače deaktivujte Potvrzení o přečtení. Popřípadě zde můžete deaktivovat také zobrazování indikátorů zpráv.

Viber

Viber je další skvělou komunikační aplikací, kterou využívá mnoho uživatelů po celém světě. Je k dispozici již po dobu několika dlouhých let a jeho uživatelé stále přibývají, jelikož nabízí skvělé možnosti a funkce. Využíváte-li Viber a chtěli byste deaktivovat zobrazování statusu přečteno, tak můžete. Stačí, abyste vpravo dole klepnuli na možnost Více, a poté přešli do sekce Nastavení. Jakmile tak učiníte, tak dále přejděte do Soukromí, kde už stačí přepínačem deaktivovat Oznámit přečtení.

Threema

Aplikace Threema je jako jedna z mála chatovacích aplikací placená. Na druhou stranu se ale není čemu divit, jelikož poskytuje největší bezpečnost, společně se skvělými funkcemi. Pokud byste v rámci Threema chtěli deaktivovat zobrazování statusu o přečtení, tak se nejedná o nic složitého. Stačí, abyste vpravo dole klepnuli na Nastavení. Následně pak přejděte do sekce Soukromí, kde stačí jednoduše pomocí přepínače deaktivovat Posílat potvrzení o přečtení. I zde si můžete taktéž vypnout zobrazování ukazatele při psaní.

iMessage

Poslední aplikací, ve které si ukážeme, jak deaktivovat informace o přečtení zpráv, jsou nativní Zprávy od Applu, tedy přesněji služba iMessage – u klasických SMS tato možnost neexistuje. Pokud chcete kompletně deaktivovat zobrazování statusu přečteno, tak přejděte na iPhonu do Nastavení → Zprávy. Zde sjeďte o kus níže, a to až k možnosti Potvrzení o přečtení, kterou přepínačem deaktivujte. Chcete-li potvrzení o přečtení vypnout jen u určitého kontaktu, tak přejděte do aplikace Zprávy, kde si rozklikněte konkrétní konverzaci. Pak nahoře klepněte na fotku a jméno dotyčného, čímž se vám zobrazí rozhraní s dalšími možnostmi. Zde přejeďte níže a funkci Potvrzení o přečtení deaktivujte.

Dnes nejčtenější

.