Zavřít reklamu

Podobně jako zprávy na Facebooku nabízí i aplikace Zprávy na iOS potvrzení o přečtení zprávy, která se po rozkliknutí konverzace pod poslední přečtenou zprávou zobrazí. Operační systém iOS dlouhou dobu nenabízel možnost, jak tyto potvrzení vypnout pouze u konkrétních osob. Kvůli tomu jste se tak museli smířit s tím, že jste měli potvrzení aktivované, nebo deaktivované pro všechny.

Jestliže jste tedy toužili po tom, aby druhá strana nevěděla, že jste si zprávu na iMessage už přečetli, měli jste dlouhou dobu smůlu. To se však před nedávnem změnilo a nyní už je na nejnovější verzi iOS 10 možné vypnout potvrzení o přečtení zprávy jen u určitých kontaktů.

Jak na iOS vypnout potvrzení o přečtení iMessage pouze u konkrétních osob

  1. Otevřete aplikaci Zprávy.
  2. Jděte do konverzace s osobou, které nechcete potvrzení o přečtení zasílat. Tyto potvrzení je také možné vypnout ve skupinových konverzacích.
  3. V pravém horním rohu klikněte na tlačítko (i).
  4. Klikněte na přepínač „Potvrzení o přečtení“.

Po deaktivaci funkce tak už v konkrétní konverzaci nebudete osobě na druhé straně posílat tyto potvrzení. Rovněž je od dané osoby nebudete dostávat ani vy. Šikovnější využití je vypnout v nastavení potvrzení o přečtení u všech kontaktů a pak jen tímto způsobem u určitých z nich funkci opět aktivovat.

iMessage FB

Dnes nejčtenější

Další články