Zavřít reklamu

Jednu z menších novinek, kterou přinesla aktualizace iOS 10, nalezneme opět v aplikaci Zprávy. Jako v ostatních případech se jedná znovu o spíše vzhledovou vychytávku, kterou budou používat spíše mladší lidé. Právě mladá generace používá při psaní zpráv velké množství smajlíků a proto by se jim mohla tato novinka zalíbit.

Nová aktualizace přinesla do aplikace Zprávy na iOS nástroj, který umožňuje převádět odpovídající slovní spojení na smajlíky pomocí jednoduchého kliknutí. Díky tomu tak můžete zprávy opět trochu ozvláštnit a místo slov odeslat ve větě odpovídající emoji. Potřebujete k tomu jen zařízení běžící na operačním systému iOS 10 a aktivovanou emoji klávesnici.

Jak v iMessage na iOS 10 převést text na smajlíky

  1. Otevřete aplikaci Zprávy a jako obvykle vstupte do některé z konverzací (případně vytvořte novou).
  2. Napište zprávu, kterou chcete odeslat a použijte v ní slova, která se dají vyjádřit smajlíky (například „pizza“, „kočka“, „kaktus“,…).
  3. Na klávesnici klikněte na tlačítko pro otevření nabídky smajlíků.
  4. Po otevření této emoji klávesnice se do oranžova zbarví ta slova, která je možné převést na smajlíky. Na ty, které chcete převést, klepněte.
  5. Odešlete zprávu.

V češtině bohužel nepodporuje tento nástroj skloňování daných jmen a proto například slovo „pizza“ převede, ale „pizzu“ nikoliv. Je tak nutné při psaní myslet předem a daná slova, která chcete převést, neskloňovat. Při prvním používání jsem si marně myslel, že bude tato funkce dostupná v celém systému a bude ji tak možné používat například i ve Facebook Messengeru. To však bohužel možné není a nezbývá nic jiného, než počkat, zda se tento nástroj v budoucnu rozšíří i do ostatních aplikací.

zpravy-message-fb

Dnes nejčtenější

.