Zavřít reklamu

Pokud se věnujete opravám telefonů, určitě se často potýkáte s otázkou, zda při výměně displeje stojí za to investovat do originálního dílu, nebo postačí levnější OEM alternativa. Techniků z FixShop.cz jsme se ptali, jaké jsou mezi nimi rozdíly a která možnost je výhodnější.

Originální Samsung AMOLED displeje se při poškození nejčastěji vyměňují za aftermarket OLED alternativy, které jsou o poznání levnější. Otázkou však je, do jaké míry se nižší cena odráží na funkčnosti a životnosti displeje.

Samsung displej OEM nezaostává ve funkčnosti

Technici z FixShop.cz nám potvrdili, že Samsung OEM OLED displeje mají stejnou funkcionalitu jako originální AMOLED verze. Nepřijdete o možnost odemykat zařízení pomocí otisků prstů ani o další funkce. Zajímavostí je skutečnost, že i zobrazovací parametry jako jas, rozlišení či barevnost zůstávají prakticky identické jako v případě AMOLED displeje. Samozřejmě to platí v případě, že si zakoupíte kvalitnější OEM díl, ne ten nejlevnější z nabídky. Změna vzhledu telefonu

Na co je třeba při OEM Samsung displejích připravit, to jsou širší rámečky na jejich okrajích. Využitelná plocha obrazovky je proto o něco menší než v případě originálního displeje, avšak neomezuje funkčnost. Opět platí, že šířka rámečků závisí na kvalitě OEM dílu. U dražších verzí nejsou okraje až o tolik širší.

OEM AMOLED

Pozor na životnost

Významným rozdílem mezi originálními AMOLED a OEM OLED Samsung displeji je životnost a náchylnost k poruchám. Originální díly jsou vyráběny nejmodernějšími technologiemi přímo v továrnách Samsungu, přičemž se dbá na dodržování přísných kvalitativních kritérií. Aftermarket displeje se jim po této stránce jednoduše nedokážou vyrovnat. Technici z FixShop.cz prozradili, že v případě OEM displejů se častěji setkávají s reklamacemi a kratší životností.

Co z toho vyplývá? OEM displeje rozhodně nejsou špatnou volbou, pokud se uskromníte po stránce životnosti a nevadí vám, že design telefonu se kvůli šířce rámečků mírně změní. Chcete-li mít jistotu, že vše bude fungovat a vypadat jako předtím a vám či vašemu zákazníkovi nepřekáží vyšší investice, upřednostněte originál AMOLED displeje. Široký výběr originálních i OEM náhradních displejů Samsung naleznete v e-shopu FixShop.cz.

Dnes nejčtenější

.