Zavřít reklamu

iOS 15.4 lze bez jakékoliv nadsázky označit za jeden z nejočekávanějších softwarových updatů prvních tří měsíců letoška. Na iPhony totiž přináší relativně dost nových vychytávek, které se buď nevešly po jejich červnovém představení do předešlých verzí iOS, nebo je Apple zkrátka vymyslel až později a nyní se je rozhodl odhalit veřejnosti v „použitelné“ verzi. Jak se však nyní v prvních testech rychlosti ukazuje, není vše zlato, co se třpytí.

Jeden z prvních testů rychlosti, které si vzal na starost jako již tradičně youtubový kanál iAppleBytes, odhaluje konkrétně to, že na většině testovaných iPhonů snížil iOS 15.4 jejich výkon a tedy i rychlost. Ačkoliv se u žádného modelu nejedná vyloženě o strmý sešup, při náročnějších úlohách je každé procento výkonu ve výsledku znát a proto je škoda, že jej Apple světu skrze nový softwarový update upíru. Na test se můžete podívat ve videu níže.

Bohužel, podobné okleštění výkonu softwarovými aktualizacemi není pro Apple ničím výjimečným, ba právě naopak. S trochou nadsázky by se dalo říci, že se na výkonu negativně podepisuje valná většina jeho aktualizací, byť je třeba jedním dechem dodat, že se nejedná o žádné výrazné propady. Když se však nasčítají, zejména u starších zařízení  mohou být přeci jen citelné.

Dnes nejčtenější

.