Zavřít reklamu

Prakticky celý svět sleduje v posledních hodinách se zatajeným dechem dění na Ukrajině, na jejíž území vpadla ruská a pravděpodobně i běloruská vojska s cílem demilitarizovat ji. V souvislosti s tímto útokem se zcela zastavila letecká doprava, která je jinak nad Ukrajinou poměrně frekventovaná, a světu se tak „díky“ tomu naskýtá velmi vzácný pohled  – tedy ukrajinský vzdušný prostor bez „oficiálních“ letadel.

Jednou z nejlepších aplikací, kterou lze ke sledování vzdušného prostoru (nejen) nad Ukrajinou využít, je aplikace FlightRadar24, která je dostupná jak v mobilní, tak i webové verzi. V základní verzi je zdarma a pokud překousnete nějakou tu reklamu, pro základní sledování leteckého provozu hravě postačí. V galerii níže si můžete prohlédnout, jak to dle FlightRadaru nyní nad Ukrajinou vypadá.

Pokud vás sledování vzdušného prostoru (nejen) nad Ukrajinou láká, stáhněte si buď přes odkaz níže aplikaci do svého iPhonu, nebo využijte její webovou verzi spustitelnou i na počítačích. Jen mějte na paměti, že vzhledem k oblibě aplikace jako takové může v současnosti fungovat nestabilně či se vám do ní vůbec nemusí podařit dostat. Vzdušný prostor totiž nyní sleduje extrémní množství lidí, což se na funkčnosti serverů FlightRadaru24 neblaze podepisuje.

Aplikaci FlightRadar24 si můžete stáhnout zdarma zde

Webovou verzi FlightRadar24 si můžete prohlédnout zde

Dnes nejčtenější

.