Zavřít reklamu

Svět se dnes probudil do velmi nehezkého rána. Rusko totiž zaútočilo na Ukrajinu s cílem podrobit si její území, které si dlouhodobě nárokuje, byť neoficiálně. Pokud vás zajímá, jak to nyní v ukrajinských městech vypadá, lze do nich alespoň takto na dálku nahlédnout pomocí webkamer, které jsou volně dostupné na internetu.

Ukrajina webkamera

Webkamer monitorujících dění na Ukrajině je celá řada, přičemž totéž v bledě modrém se dá říci i o webových stránkách, které webkamerový pohled z Ukrajiny nabízí. Jednou z nejlepších možností, jak se do země podívat, je nicméně rozhraní portálu pro předpověď počasí Windy, ve kterém je na mapě Ukrajiny zaznačeno několik kamer, mezi kterými si můžete jednoduše přepínat a sledovat tak dění v celé zemi.

Webkamery z Ukrajiny na Windy naleznete zde

Při sledování dění na Ukrajině z webkamer je nicméně třeba počítat s tím, že je u většiny z nich nastaveno obnovování obrazu po určitém časovém úseku, což jinými slovy znamená, že většina záznamů není pohyblivá, ale poskládaná z fotografií. I ty ale dokáží bez problému současný stav snímaných míst na Ukrajině velmi dobře odhalit. Rovněž je třeba počítat s tím, že některé webkamery nenabízí aktuální snímky – zřejmě kvůli snaze Ukrajiny všemi dostupnými prostředky znesnadnit Rusku jeho vpád.

Dnes nejčtenější

.