Zavřít reklamu

Když Apple v loňském roce představil svůj první lokalizátor AirTag, kromě sledování předmětů či automobilů je začali mnozí jablíčkáři využívat i pro sledování svých mazlíčků. Díky integraci do Najít lze totiž na místech, která jsou hojně navštěvována majiteli Apple produktů, jejich polohu velmi slušně sledovat. A jelikož obliba tohoto řešení neustále roste, asi vás nepřekvapí, že se na ní pokusil “svézt” první výrobce psích známek. 

První psí známka s integrací do Najít nese název YIP Smart Tag, je k dispozici v rose-gold a černé barevné variantě a to za cenu 34,99 dolarů na americkém webu PetSmart. Známka funguje de facto stejně jako AirTag, což jinými slovy znamená, že se po její aktivaci zobrazí v síti Najít jejího majitele s tím, že když se od něj vzdálí a odpojí, díky ostatním Apple zařízením vidí majitel mazlíčka s chytrou psí známkou v Najít jeho polohu. Stejně jako u AirTagů je ale třeba počítat s tím, že se nebavíme o sledování polohy v reálném čase a hlavně pak s tím, že jakmile se mazlíček dostane na místo bez “zamoření” Apple produkty, v Najít se jeho poloha nemá jak zaktualizovat. 

5321453_alt1

U psí známky lze stejně jako v případě AirTagu zaktivovat i režim ztráty, který vám vyšle na zařízení notifikaci ve chvíli, kdy se podaří známce spojit s jakýmkoliv blízkým Apple produktem. Zda existuje i možnost nahrání kontaktu na majitele mazlíčka sice výrobce neuvádí (alespoň v době psaní tohoto článku), ale informuje o tom, že lze na známku cokoliv vygravírovat, takže lze tento nedostatek řešit alespoň touto cestou. Nicméně i tak je třeba říci, že vzhledem k omezením sítě Najít je pro sledování mazlíčků lepší využívat LTE GPS lokalizátory, které vás o jeho poloze dokáží informovat daleko lépe. 

Dnes nejčtenější

.