Zavřít reklamu

První letošní Keynote zřejmě přeci jen přinese kromě iPhonu SE 3 a iPadu Air 5 i nový Mac, jak se před pár dny nechal slyšet reportér Mark Gurman z Bloombergu. Jeho informace totiž potvrdil před pár desítkami minut další poměrně důvěryhodný zdroj ve formě asijského portálu DigiTimes. Na jaký stroj se tedy můžeme konkrétně těšit?

Podle zdrojů DigiTimes pocházejících přímo z dodavatelského řetězce Applu již v Číně naplno probíhá výroba nové generace základního 13” MacBooku Pro, který se má dočkat čipu M2 – tedy druhé generace základního Apple Siliconu opatřeného stejným počtem CPU jader jako M1, ale až 10 grafickými jádry. Poměrně zajímavé je pak to, že výroba novinky měla probíhat i přes oslavy čínského nového roku, který je v Asii obrovským svátkem a je tedy jasné, že když ani ten nepřiměje fabriky zastavit výrobu, zabývají se důležitým produktem pro neméně důležitého partnera. 

Jelikož se příchod novinky očekával spíš až ke konci roku, jelikož právě v tomto období si Apple v poslední době zvykl nové Macy odhalovat, příliš mnoho pozornosti se jí nevěnovalo, kvůli čemuž toho o ní moc nevíme. Svět nicméně počítá například s tím, že z tohoto stroje zmizí Touch Bar, který bude nahrazen klasickými fyzickými funkčními klávesami, a že se krom toho i mírně změní design. Apple má nový MacBook Pro konkrétně “převléknout” do kabátku podobného 14” a 16” modelům, byť mu zřejmě zachová stávající 13” Retina displej se 60Hz obnovovací frekvencí. Co se pak týče ceny, ta se bude pohybovat na stejné, maximálně nepatrně vyšší úrovni než je tomu nyní u stroje s M1. Snad se tedy v březnu skutečně jeho premiéry dočkáme. 

Dnes nejčtenější

.