Zavřít reklamu

Na našem magazínu vás již po dobu několika dlouhých měsíců zásobujeme články a návody, ve kterých se společně díváme na nové funkce z aktuálně nejnovějších operačních systémů. Těchto novinek je k dispozici opravdu mnoho, což mimo jiné dokazuje právě to, že se jim můžeme věnovat tak dlouhou po vydání systémů. Již jsme se společně podívali na ty největší funkce, například v podobě Soustředění, popřípadě jsme si ukázali novinky ve FaceTime a dalších aplikacích. V tomto návodu se konkrétně budeme věnovat aplikaci Diktafon, ve které jsme se taktéž dočkali přidání několika skvělých funkcí.

Jak na iPhone v Diktafonu u záznamu přeskočit tichá místa

Nativní aplikaci Diktafon můžete na iPhonu využít v hned několika různých situacích. Hodit se může například ve škole pro nahrání hodin, popřípadě v práci pro nahrání nějaké schůzky. Čas od času se totiž můžete ocitnout v situaci, kdy byste se rádi vrátili v čase a poslechli si hodinu či schůzku znova – a právě díky Diktafonu je tohle možné. Jak ale jistě většina z vás ví, tak při nahrávání záznamu vznikají často různá tichá místa, kdy je několik sekund či klidně minut prostě a jednoduše ticho. V takovém případě jste se až doposud museli ručně přesunout, v iOS 15 se ale tohle mění a Diktafon pro vás může tichá místa v záznamu přeskočit automaticky, a to následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do nativní aplikace Diktafon.
  • Jakmile tak učiníte, tak si vyberte a rozklikněte konkrétní záznam, který chcete zrychlit nebo zpomalit.
  • Následně, po klepnutí na záznam, klepněte v jeho levé spodní části na ikonu nastavení.
  • Tímto se vám zobrazí menu s předvolbami, kde už jen stačí aktivovat možnost Přeskakovat ticho.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy na iPhonu v Diktafonu z iOS 15 možné aktivovat funkci, díky které dojde k automatickému přeskočení tichých míst v záznamu. Díky tomu ušetříte hromadu času, který byste ztratili při ručním přeskakování ticha a hledání pokračování. Kromě možnosti pro přeskočení tichých míst se ve výše zmíněném menu nachází také možnost pro změnu rychlosti přehrávání záznamu a pro vylepšení záznamu, což se hodí tehdy, pokud je v nahrávce hodně šumu, praskání či cokoliv jiného, co znehodnocuje kvalitu.

Dnes nejčtenější

.