Zavřít reklamu

Prostřednictvím našeho iPhonu neustále sdílíme nějaký obsah, popřípadě jej naopak přijímáme. V případě, že si chcete nějaký obsah s kýmkoliv vyměnit, tak k tomu stačí využít jednu z komunikačních aplikací. Mezi ty nejznámější patří samozřejmě WhatsApp, Telegram či Messenger, své vlastní řešení v podobě iMessage má však i samotný Apple. Služba iMessage je přímou součástí nativní aplikace Zprávy a samozřejmě ve spojení s jablečným systémem iOS funguje nejlépe. Pokud byste si chtěli zobrazit obsah, který s vámi někdo ve Zprávách sdílel, tak stačí, abyste si otevřeli konkrétní konverzaci, a poté nahoře klepnuli na obrázek a jméno uživatele. Následně se ocitnete v rozhraní, kde pro zobrazení sdíleného obsahu stačí sjet níže.

Jak na iPhone deaktivovat Sdíleno s vámi

S příchodem nejnovějšího operačního systému iOS 15 jsme se však dočkali přidání speciálního oddílu Sdíleno s vámi, který je součástí několika nativních aplikací od Applu – například Safari, Fotky, Hudba, Podcasty a TV. Sdíleno s vámi je tedy oddíl, který se nachází uvnitř těchto zmíněných aplikací, a najdete v něm veškerý obsah, který s vámi ostatní uživatelé sdíleli. V Safari tak najdete například veškeré sdílené odkazy, v aplikaci Fotky pak veškeré sdílené snímky apod. Zatímco pro některé uživatele může být zobrazení oddílu Sdíleno s vámi skvělé, jelikož tak získají rychlý přístup ke sdílenému obsahu, tak jiní uživatelé tuto novinku úplně uvítat nemusí. Naštěstí je možné ji kompletně deaktivovat, a to následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde najděte a rozklikněte kolonku Zprávy.
  • Následně sjeďte opět níže a lokalizujte kolonku Sdíleno s vámi, kterou rozklikněte.
  • Zde už jen stačí, abyste pomocí přepínače deaktivovali možnost Automatické sdílení.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy na vašem iPhonu s nainstalovaným iOS 15 kompletně deaktivovat zobrazení oddílu Sdíleno s vámi ve všech aplikacích. Pokud tento oddíl nechcete kompletně deaktivovat, ale chcete jeho zobrazování vypnout jen v některých aplikacích, tak stačí, abyste si zobrazení nastavili pomocí přepínačů níže. Kromě toho můžete ze Sdíleno s vámi vyřadit také libovolný kontakt – stačí, abyste se přesunuli do konverzace s ním, kde nahoře klepněte na jeho jméno a fotku. Poté sjeďte níže a pomocí přepínače deaktivujte možnost Zobrazit v oddílu Sdíleno s vámi.

Dnes nejčtenější

.