Zavřít reklamu

S příchodem aktuálně nejnovějšího operačního systému iOS 15.4 jsme se dočkali několika zajímavých novinek, kterým jsme se už na našem magazínu věnovali. Mezi jednu z těchto novinek patří možnost pro deaktivaci oznámení o spuštění vybraných automatizací. V případě, že automatizace v rámci nativní aplikace Zkratky využíváte a chtěli byste zjistit, jak jednoduše na to, tak stačí otevřít článek níže. Problém je ale v tom, že tímto oficiálním způsobem je možné deaktivovat oznámení o spuštění pouze některých vybraných osobních automatizací. U většiny tato možnost bohužel stále neexistuje a Apple ji nepodporuje. Anebo ne?

Jak na iPhone kompletně deaktivovat oznámení o spuštění automatizace

V rámci operačního systému iOS již delší dobu existuje speciální fígl, který můžete využít pro kompletní deaktivaci oznámení z aplikace Zkratky, tedy i oznámení o spuštění automatizace. Někteří zkušenější z vás se již dost možná pokusili oznámení ze Zkratek deaktivovat v Nastavení → Oznámení, zde však tuto aplikaci nenajdete. I přesto ale existuje postup, jak se do nastavení oznámení Zkratek dostat a provést kompletní deaktivaci oznámení této aplikace. Postup je o něco složitější, rozhodně se ale nejedná o nic, co byste nezvládli s našim návodem:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak o kus níže rozklikněte kolonku Čas u obrazovky.
    • V případě, že Čas u obrazovky nemáte zapnutý, tak jej zapněte.
  • Následně klepněte pod grafem vašeho denního průměru na Zobrazit veškerou aktivitu.
  • Zde je nutné, abyste sjeli o kus níže, a to ke kategorii Oznámení.
  • Poté musíte v seznamu aplikací najít a rozkliknout aplikaci Zkratky.
    • Aby se vám v seznamu aplikace Zkratky zobrazila, tak je nutné, aby za poslední dobu odeslala alespoň jedno oznámení. Nemůžete-li aplikaci najít, tak vytvořte libovolnou automatizaci, která odešle oznámení.
  • Na další obrazovce už si pak jen stačí zvolit nastavení oznámení aplikace Zkratky.
  • Pro kompletní vypnutí oznámení z této aplikace deaktivujte možnost Povolit oznámení.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu jednoduše kompletně deaktivovat oznámení z nativní aplikace Zkratky, a tudíž i z automatizací. Nutno ale zmínit, že výše uvedený postup samozřejmě nemá být tak úplně dostupný, jelikož Apple z bezpečnostních důvodů nechce, aby uživatelé byli schopni oznámení ze Zkratek deaktivovat. Zároveň je důležité vědět, že se čas od času oznámení ze Zkratek opětovně zapnou, a to buď po restartu, anebo po aktualizaci systému, tudíž je nutné postup opakovat. V některých případech se vám pak nemusí v seznamu aplikací podařit klepnout na aplikaci Zkratky – stačí, abyste klepnuli několikrát po sobě, až se rozhraní otevře, popřípadě si nechte zaslat nějaké další oznámení z automatizace. Výše uvedený postup byl testován v iOS 15.4.1 a je samozřejmě možné, že v budoucích aktualizacích Apple přispěchá s opravou a znemožněním.

 

Dnes nejčtenější

.